Mange dygtige, unge tegnere har allerede fået finpudset deres talent i Horsens. Nu fejrer DM i Tegning 10 års jubilæum med ca 90 deltagere fra hele landet.

Praktisk info om arrangementet

Titel: Tegnefestival & DM i Tegning

Sted: Horsens Kunstmuseum, Kulturstation og KUBEN

Dato: 18.-22. april 2017

Læs mere på Tegnefestivalens hjemmeside.

Deltagerne er fra 9 til 21 år, og har kvalificeret sig bl.a. via Facebook. Dermed bliver årets konkurrence den hidtil største, og som noget nyt er der i år semifinaler, inden de fire bedste i hver disciplin bliver udvalgt til finalen.

DM i Tegning på Horsens Kunstmuseum – og Tegnefestivalen over hele byen i dagene forinden – samler mange af de børn og unge, der ellers ofte sidder alene med deres interesse og talent, siger leder af Billedskolen Jannik Broz, som har stået i spidsen for tegner-topmødet i alle årene.

-Mange af dem har nok troet, at de var den eneste i verden med den interesse. Den forløsning, de oplever ved at møde en masse ligesindede her, er helt fantastisk. Der sker noget magisk, når de møder hinanden. Du kan kalde det et laboratorium for de visuelt kreative, men det er ikke et reservat, for de skal ikke være beskyttede fra verden, siger han.

Mange af dem har nok troet, at de var den eneste i verden med den interesse. Den forløsning, de oplever ved at møde en masse ligesindede her, er helt fantastisk.

Han mener, at behovet for en landsdækkende tegnekonkurrence aldrig har været større.

-Engang sagde man, at det var de introverte, der sad derhjemme og tegnede. Det gør de nok også, men der er mange forskellige typer. Fælles for dem er, at de er meget visuelle i deres oplevelse af verden, men i skolen i dag bliver eleverne let lidt underernærede visuelt. Mit bud er, at der på landsplan sidder over 54.000 børn og unge, i gennemsnit to børn i hver klasse, som helst vil tegne eller på anden måde udtrykke sig visuelt, når de skal løse en opgave – og det er der ikke plads til, siger Jannik Broz og fortsætter:

-Mange taler om, at vi i Danmark skal leve af innovation i fremtiden, og det skal vi. Og her er de visuelle kompetencer et afgørende råstof inden for arkitektur, design, spiludvikling m.m. Det er simpelthen et kreativt råstof, siger han.

Som en del af Tegnefestivalen og DM i Tegnings 10 års jubilæum samles i år også en del af de tidligere vindere. De mødes i en camp og tegner, ideudvikler og sparrer med hinanden. Det passer godt med de tre grundstene i Tegnefestivalen og DM i Tegning: Indlæring, konkurrence og fællesskab. Alle tre elementer er vigtige for at flytte sig.

Som sædvanligt er der mange forskellige discipliner ved årets DM i Tegning; f.eks. Comics – En Tegnet Stribe; Klassisk Tegning; Perleplader; Mindcraft, Årets Tegne-Ninja og Tegn i Computer. Konkurrencerne finder sted i forskellige rum på kunstmuseet, hvor publikum bl.a. via storskærm kan følge tegningerne blive til.

Årets vært er snapchat-kongen Rasmus Kolbe alias Lakserytteren. DM i Tegning finder sted lørdag 22. april fra kl. 11 til 17.

Læs mere om årets program på Tegnefestivalens hjemmeside.