Vær med til at fejre (u)hyggen og Allehelgensaften i Vitus Bering Parken i Horsens, når MÆRK Byen onsdag den 31. oktober inviterer til familieaften.

Praktisk information

Allehelgensaften
Hvornår: 31. oktober fra kl. 17.00-19.00
Hvor: Vitus Berings Parken
Gratis adgang

Lysfigurer
Lysfigurerne kan opleves i Vitus Bering Parken i uge 44-46, dog bedst efter mørkets frembrud.

Ifølge gammel overtro er Allehelgensaften den aften på året, hvor naturlovene ophæves for en stund, og hvor det bliver muligt for genfærd og mørke kræfter at færdes uhindret over tid og rum. Det er med andre ord en aften i uhyggens tegn, hvor helt særlige oplevelser er i vente i efterårsmørket.

Fantasifulde lysfigurer

Én af de særlige oplevelser er en række fantasifulde lysfigurer, som fra Allehelgensaften kan opleves i Vitus Bering Parken. Det er scenograf Annika Nilsson, som med inspiration fra Allehelgens-temaet og den lokale opdagelsesrejsende Vitus Bering, har skabet en stribe lysende figurer til parken.

Med udgangspunkt i livet dybt nede i det mørke Beringshav har scenograf Annika Nilsson skabt en række lysende korallignende havsvampe i gips, der vil svæve i parkens trækroner de mørke efterårsaftener.

– Livet fra det dybeste mørke hav forflytter sig for en periode tværs over verden, og flytter ind i parken i Horsens, hvor fortid og nutid, hav og luft, og Vitus Berings liv og skæbne forbindes. Dybt nede i Beringshavet langs Alaskas kyst lever en særlig art havssvampe ved navn Hexactinellid. På trods af, at de er en svampeart, er de et levende dyr. Ingen ved helt hvorfor eller hvilken betydning de har. Men man ved, at de er starten på alt det liv, der ellers findes på vores planet. Og at de om nogen kan rejse i tiden, da de kan ofte er adskillelige tusinde år gamle, fortæller scenograf Annika Nilsson.

Scenograf Annika Nilsson står bag de lysende figurer, der kan opleves i Vitus Bering Parken.
(U)hyggelig onsdag aften

Værkerne indvies Allehelgensaften onsdag d. 31. oktober når MÆRK Byen inviterer til arrangementet Allehelgens-uhygge i Vitus Bering Park.

Denne særlige onsdag aften står i uhyggens tegn, hvor der vil være oplevelser for hele familien. På aftenen kan man bl.a. gå på opdagelse efter de nye lysfigurer, høre Komediehuset fortælle spøgelseshistorier med et glimt i øjet, opleve Stjernemagerne – et lysoptog af Komediehuset – og smage De Grønne Spejderes lune efterårssuppe lavet over bål.

Hvis aftenen bliver lidt for spændende, kan børnene også smutte forbi den lille lanterne-bod, hvor de sammen med Mirakleriet kan lave deres helt egen lys-lanterne til at lyse op i parken.

Allehelgens-arrangementet afholdes i Vitus Bering Parken kl. 17-19 og det er gratis at deltage. De lysende figurerne kan opleves i parken i uge 44-46 – dog bedst efter mørkets frembrud.

Fakta

Det er MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, der står bag både lysfigurerne og Allehelgensaften.