Med mere end tre årtier på bagen forsøger Horsens Teaterfestival hvert år at tænke i fornyelser. I år kan du opleve en åbningsforestilling på Rådhustorvet.

Praktisk info

Hvad: Horsens Teaterfestivals åbningsforestilling BEVÆGELSE
Hvornår: 15. september kl. 18.00
Hvor: Rådhustorvet i Horsens
Billetter: Gratis adgang, bare mød op på Rådhustorvet.
Læs mere på: www.horsensteaterfestival.dk

Horsens Teaterfestival forsøger hvert år at forny sig – både i den måde festivalen bruger byen på og i festivalens forhold til og samarbejde med byens borgere. En af fornyelserne i 2017 er den ambitiøse åbningsforestilling BEVÆGELSE, der er skabt i Horsens og med horsensianere og professionelle dansere som medvirkende.

Horsens Teaterfestival inviterede allerede omkring sidste års festival alle borgere i Horsens og opland på over 10 år til at deltage i workshops. Siden har de to anerkendte belgiske koreografer Ives Thuwis og Gregory Caers sammen med alle de medvirkende skabt en forestilling, hvor kendte bevægelser fortæller nye historier. Siden den første workshop fandt sted i september 2016 har over 150 mennesker været inde over processen, som fortsatte med workshops i marts, juni og juli 2017, og til sidst har de seks intense uger med prøver op til festivalen.

Læs også: Gratis billetter i tusindvis til Horsens Teaterfestival

Bevægelse Horsens Teaterfestival SpotHorsens
Foto: Hanne Nielsen
Professionelle og helt almindelige

De medvirkende i den endelige forestilling, der åbner Horsens Teaterfestival 2017, er en gruppe engagerede og nysgerrige kvinder i alderen 10 til 64 år. De har grebet muligheden for at være medvirkende, men har også været inspirationskilder og været med til at skabe denne særlige åbningsforestilling. Instruktørerne og koreograferne Ives Thuwis og Gregory Caers fra Belgien har arbejdet med et mix af professionelle og ikke-professionelle medvirkende, som alle har haft lige stor betydning for forestillingen. Det er sjældent, at man ligestiller de medvirkende på den måde, som det er sket i prøverne til BEVÆGELSE:

– De tre professionelle dansere har selvsagt et højt teknisk niveau og forstår hurtigt bevægelserne, men de ikke-professionelle medvirkende bringer i kraft af deres umiddelbarhed noget helt uventet til forestillingen, og de kommer med overraskende forslag og løsninger til de opgaver, de er blevet stillet, fortæller Ives og Gregory. Ligesom forestillingen afspejler livet, så har processen gjort det samme. Nogle medvirkende har været med i en periode, men så ikke kunne være med igen, mens nye er sprunget til.

De ikke-professionelle medvirkende bringer i kraft af deres umiddelbarhed noget helt uventet til forestillingen
Bevægelse Horsens Teaterfestival SpotHorsens
Foto: Hanne Nielsen
En historie om dig og mig

Ives Thuwis og Gregory Caers beskriver BEVÆGELSE som en non-verbal performativ forestilling om det sprog, vi taler uden at bruge ord:

– Den handler om de udtryk, vi skaber med vores bevægelser og de indtryk, der skabes hos betragteren. Når vi ser mennesker, der bevæger sig, bliver vi mindet om store og små begivenheder i vores eget liv. En udstrakt hånd, et barn der i leg springer en kvinde om halsen og mennesker, der synkront laver den samme bevægelse på samme tid igen og igen og igen og igen … Hvad sker der, når vi zoomer ind og fokuserer på bare én lille del af ét menneskes krop for derefter at zoome ud og opleve en mængde af mennesker bevæge sig sammen i synkrone mønstre?

Ifølge instruktørerne er der ikke bare én historie i BEVÆGELSE. Forestillingen handler om bevægelse, og hvilke følelser og tanker bevægelsen vækker hos DIG – det handler om din historie. BEVÆGELSE fortæller ligeså mange historier, som der er mennesker, der oplever forestillingen.

Du kan opleve åbningsforestillingen BEVÆGELSE fredag d. 15. september kl. 18.00 på Rådhustorvet i Horsens.

Læs også: Mor og datter deltager begge i årets Bevægelse

Fakta om BEVÆGELSE

Idé & koncept: Horsens Teaterfestival, Ives Thuwis og Gregory Caers
Instruktion, koreografi & visuelt koncept: Ives Thuwis og Gregory Caers
Festivalkooerdinator: Ditte Felding
Produktionsleder: Louise Kirkegaard
Produktionsassistent: Nanna Teisner Nielsen

Bevægelse er støttet af:
Horsens Kommune, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Nordea-Fonden, Spar Nord Fonden, Mærk Byen, Aarhus 2017 (udviklingsprojekt under Ticket to Future Festivals), Familien Hede Nielsens Fond, Dansehallerne, og er en del af LightLens Extended i Europæisk Kulturhovedstad 2017.