Fredag d. 28 september gæster Christian Hjelm KulisseLageret i Horsens og med sig har han ny musik.

Hvad, hvor, hvornår?

Hvad: Koncert med Christian Hjelm
Hvor: Kulisselageret i Horsens
Hvornår: 28. september. Dørene åbner kl. 21.00.
Billetter kan købes på www.kulisselageret.dk

Med det spritnye album ’Uskolet Magi’ i bagagen og hans faste band bestående af medlemmer fra blandt andet Oh No Ono og Kissaway Trail lægger Christian Hjelm fredag d. 28 september vejen forbi KulisseLageret. Der er dermed lagt op til en fed koncert, når de tørner sammen på scenen. Om vigtigheden af at komme ud og spille live siger Christian Hjelm:

– Der sker noget helt specielt, når vi spiller sangene live. Der er en anden energiudladning og dynamik, når vi står på scenen sammen, og så bliver det bare en mere nærværende oplevelse både for publikum og os selv. Det smukke er jo egentligt, at en sang kan blive ved med at udvikle sig efter mange koncerter. På pladen er man gået efter en bestemt vibe den dag man indspillede den, og så vil den jo lyde sådan for evigt.

Veloplagt pop med et strejf af solskin

Karakteristisk for Hjelm flyder det nye album ’Uskolet Magi’ med stærkt afhængighedsskabende melodier pakket ind i raffinerede arrangementer. Spurgt til hvilke nye sange Christian Hjelm glæder sig allermest til at præsentere live fortæller han:

– De har egentlig alle vist sig at fungere godt live, men skal jeg vælge har jeg en svaghed for ‘Sjældne Syner,’ ‘Ud Af Kurs’ og ‘Tripper’.

Christian Hjelm er kendt for at være garant for særdeles veloplagt pop med et strejf af solskin i teksterne og en unik nerve i sounden. ’Uskolet Magi’ er ingen undtagelse, men udstikker alligevel samtidig en ny kurs, hvor det hele har fået et nøk opad; Hjelm er mere flabet, skabet og finurlig end nogensinde før. ’Uskolet Magi’ har været Ugens album på P4 og er bl.a. blevet mødt med fem hjerter i Politiken og ligeledes fem stjerner i Gaffa, hvor de skrev: ” Insisterende i sine energiske favntag med den gode, skæve og poetiske popsang er Uskolet magi en klædelig tilføjelse til Hjelms imponerende bagkatalog…”

Christian Hjelm er tidligere frontfigur i indierock-orkestret Figurines, men har med nu tre soloalbums på dansk, for alvor fået cementeret sig som en af de stærkeste danske stemmer og sangskrivere i Danmark. For Christian er der ikke så meget forskel i den kreative dynamik mellem at arbejder solo kontra i band form:

– For mig personligt er der ikke den store forskel i den kreative process, da jeg også skrev sangene til Figurines. Den store forskel ligger i sproget, for når man synger på dansk rammer ordene bare mere direkte, det betyder ikke at det er lettere at skrive på dansk, tværtimod.

Når man synger på dansk rammer ordene bare mere direkte, det betyder ikke at det er lettere at skrive på dansk, tværtimod.

Christian Hjelm har besøgt Horsens flere gange før som live-artist. Bl.a med Figurines; som solo-artist og som del af talentudviklingsprojektet ”Venue Lab”. Christian bidrog også til den unikke ”White Concert” i 2008, hvor hele The Beatles’ ”White Album” blev genopført af skandinaviske artister. Christian husker især ”White Concert blandt sine besøg i Horsens:

– “White Concert” var en kæmpe oplevelse at være med til, men jeg har også nydt at spille her selv. Vi ser meget frem til at gæste Kulisselageret igen, og vi lover, at vi nok skal gøre vores for, at det bliver et brag af en koncert på Kulisselageret d. 28. september.

Fakta:

Christian Hejlm spiller d. 28. september på KulisseLageret i Horsens. Du kan stadigvæk nå at købe din billet på www.kulisselageret.dk.