Johan Hørstrup brænder for musikken. Han er elev på Horsens Musikskole og sammen med vennerne i bandet Støj er han en del af musikmiljøet i Horsens.

Musikken er et fast og uundværligt omdrejningspunkt, når 16-årige Johan Hørstrup skal fortælle om sin hverdag. Stort set hver dag har han fat i et af sine instrumenter, og gennem musikken har han fået nye kammerater og masser af sjove oplevelser.

En stor del af hans musikalske univers har Musikskolen i Skolegade som centrum. Det var her, han begyndte at spille violin som syvårig, og det er her, han hver uge bliver undervist og forbedrer sig på den elbas, der udgør en fjerdedel af hans og kammeraternes band, som lige nu hedder Støj.

-Miljøet her er rimeligt fedt. Lærerne er dygtige, og de har bl.a. hjulpet os i bandet til en koncert på Kulisselageret i forbindelse med ”Rock i Kulissen”. Okay, vi havde lidt tekniske problemer og spillede nok lidt for højt, hvis du spørger en del af publikum, men det var en helt fantastisk oplevelse, fortæller Johan, der også har været i både Belgien og Barcelona med Musikskolens strygerorkester.

Miljøet her er rimeligt fedt. Lærerne er dygtige, og de har bl.a. hjulpet os i bandet til en koncert på Kulisselageret.

Hans musikalske smag er bred: På violin og bratsch har han spillet både klassiske værker, folkemusik og Beatles-variationer, og i Støj spiller de mest bluesrock med tryk på sidste stavelse.

-Faktisk hører jeg alt bortset fra jazz, konstaterer den 16-årige, som derhjemme er vokset op til et lydspor, der rækker fra heavy metal til Shu-Bi-Dua.

I Støj er de fire medlemmer nu begyndt at skrive deres egne numre, og øvetimerne i trommeslagerens kælder må gerne bane vej for flere lokale koncerter. Rock i Kulissen vender tilbage senere i år, og i horisonten lurer musikkonkurrencen Quasar, som kan være en adgangsbillet til et job på Jelling Festivalen.

-Selvfølgelig kunne det være fedt at leve af musikken, men det er endnu alt for usikkert. Vi gi’r den alt, vi kan, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger Johan Hørstrup, som efter sommerferien forlader 9. klasse på Stensballeskolen, formentlig for at begynde på en STX, som giver plads til musikken i hverdagen.

Johan Hørstrup SpotHorsens
Aldrig en sur pligt at øve

-Det har aldrig været en sur pligt for mig at øve. Der er hele tiden noget nyt, du kan lære, og jeg er vild med at spille sammen med de andre i bandet og blive bedre i fællesskab, siger han og tilføjer, at instrumenterne ikke er den eneste fritidsinteresse, der kræver opmærksomhed. I garagen står også en racercykel, som af og til skal luftes; også i konkurrencer.

-For mig er der rigeligt med muligheder i Horsens lige nu. Hvis du vil spille, kan du ta’ til jam-arrangementer på Det Gule Pakhus, og jeg har også overvejet at møde op til bluesjam på Kulisselageret – bare for at prøve det. I det hele taget er Horsens en god by at være i, hvis du vil noget med musikken, og meget af det har sit udspring i Musikskolen. Her kan du nørde med alt, lige fra strygere til computermusik, og du bliver altid opmuntret til at prøve noget nyt. Det er enormt fedt at være en del af, siger han.

Horsens Fortæller

Horsens Fortæller er en kampagne, lavet af Horsens Kommune, hvor du kan hilse på nogle af de horsensianere, der imponerer. Nogle af dem er super-venner i børnehaven, andre skaber nye arbejdspladser og så er der alle dem, der bruger frirummet i deres hverdag til at hjælpe, sætte i gang og skabe fællesskab. De giver os lyst til banke på vores nabos dør og træde til, uden at nogen behøver at spørge os først. Her på SpotHorsens bringer vi fortællinger fra nogle af byens kulturpersonligheder, men du kan møde dem alle på fortael.horsens.dk.