Horsens Kunstmuseum er i foråret 2017 aktuel med udstillingen Vrede/Anger, der er en del af et større Aarhus 2017 samarbejde mellem 7 jyske kunstmuseer.

Praktisk info om udstillingen

Titel: Vrede/Anger – en del af Aarhus 2017 udstillingen De Syv Dødssynder.

Kunstnere: Martin Erik Andersen, René Schmidt samt Vinyl Horror & Terror

Sted: Horsens Kunstmuseum

Dato: 4.februar – 28. maj 2017

Bliv klogere på  Horsens Kunstmuseum.

For museumsinspektør på Horsens Kunstmuseum Julie Horne Møller har arbejdet med den aktuelle udstilling ”Vrede” været i gang i knap fem år. Dengang, i 2012, fødtes ideen om samarbejdet mellem de syv museer om temaet ”De syv dødssynder”, men først i 2015, da Kulturby 2017 godkendte ideen, tog forberedelserne fart.

Netop fordi temaet for Kulturby 2017 er ”Rethink” valgte vi at gå lidt en anden vej. Vi henvendte os til Martin Erik Andersen og bad ham finde de to kunstnere, han ville indbyde. Det er ikke usædvanligt, at vi har flere kunstnere i et samspil, men det er usædvanligt at de får et bestemt tema at arbejde ud fra, og det er usædvanligt at vi beder en kunstner finde sine udstillingspartnere selv. Normalt foretrækker vi altid at have styr på den del af processen selv, siger hun.

Valget af dels René Schmidt, dels Vinyl Terror & Horror, passede det lokale kunstmuseum godt. Begge var godt kendte af museet.

Læs også: Vrede rummer mange spændende kræfter – om Vinyl Terror & Horrors bidrage til udstillingen Vrede.

Billede fra udstillingen - med Martin Erik Andersens bidrag i forgrunden.

At tre kunstneres værker skal stå tæt sammen og både fungere hver for sig og som en del af et samlet udtryk, er også en ny øvelse; både for kunstnerne og for museet.

Værkerne er meget forskellige og hvert kunstværk rummer forskellige associationer, men er også meget spændende i sammenhæng, siger museumsinspektøren, som tilføjer, at nogle gæster misforstår udstillingens engelske titel ”Anger” – de tror, at det betyder ”anger” i dansk forstand.

-Men anger kan jo også opstå f.eks. i kølvandet på vrede, siger Julie Horne Møller med et skævt smil.

Foreløbig har ”Anger” været lidt af et tilløbsstykke; ikke kun i Horsens, men også på de seks andre museer, der udstiller hver sin dødssynd. Mange besøgte flere af museerne allerede i åbningsweekenden, og Julie Horne Møller vurderer, at samarbejdet museerne imellem har givet ca. 25 pct. flere gæster end normalt.

De seks andre dødssynder kan ses på Skovgaard Museet (hovmod), Randers Kunstmuseum (begær), Glasmuseet i Ebeltoft (dovenskab), Museet for Religiøs Kunst i Lemvig (frådseri), Holstebro Kunstmuseum (grådighed) og Muserum i Skive (misundelse).