Sommerferien er beregnet på legebørn – også på Danmarks Industrimuseum på Gasvej i Horsens, hvor en ny legeudstilling netop er åbnet.

”Made in Europe – dansk bacon på motorvejene” er en udstilling målrettet børn og legeglade voksne. Udstillingen har fokus på transport af varer og derigennem sætter den fokus på et af grundvilkårene i det moderne samfund: Hvordan får vi hentet og bragt de varer, vi køber og sælger; uanset om det er bacon, designersko eller køleskabe?

-Det store nummer er et Europa-kort på syv gange fem meter, hvor man kan fjernstyre sin lastbil rundt om i Europa; med kørebog og chaufførkasket. Det gælder om at samle point ved at fragte varerne mest effektivt rundt på kontinentet, og man kan dyste seks spillere ad gangen, forklarer museumsinspektør David Olsen.

danmarks industrimuseum spothorsens

De yngste museumsgæster kan kaste sig ud på legetæpper, og for dem med hang til præcision og perfektion kan man prøve kræfter med en palleløfter.

-Vi har tegnet en lastbil på gulvet, og så gælder det om fylde den mest muligt med paller – og jeg kan roligt sige, at det er sværere, end det måske lyder, siger museumsinspektøren.

Trænger man til noget at forfriske sig på, er en af museets haller lavet om, så den ligner en ægte motorvejs-rasteplads.

Udstillingen løber indtil søndag 3. september, og med den danske vejrtradition om sommeren in mente, ligner ”Made in Europe” et sikkert hit for familier med børn især den tidlige skolealder – især hvis solen skulle snyde og regnen truer med at ødelægge stemningen.

Læs mere på danmarksindustrimuseum.dk.

danmarks industrimuseum spothorsens