Fra lørdag d. 19. august kan der bestilles gratis billetter til fantastiske teateroplevelser på Horsens Teaterfestival.

Praktisk information

Hvornår: 15.-17. september
Hvor: Flere lokationer i Horsens By, både indendørs og ude på gader og stræder.
Billetter: Billetter kan bestilles gratis via www.horsensteaterfestival.dk fra d. 19. august til d. 3. september. Der er et begrænset antal.

15.-17. september får Horsens Teaterfestival endnu engang byen til at syde og boble med kvalitetsteater for børn og unge i alle aldre.

I alt spiller 36 forskellige forestillinger mere end 100 gange i løbet af de tre festivaldage. Det er nogle af de bedste danske teatre og et enkelt internationalt kompagni, der gæster byen og inviterer publikum indenfor til en perlerække af forestillinger. Og for de hurtige er der frit valg på alle gratis billethylder fra d. 19. august.

Teater til alle aldre

Årets program byder på både dans og nycirkus, dukke- og objektteater, fysisk historiefortælling og visuelle næsten ordløse ‘fortællinger’ – ja forskelligheden præger i den grad årets program, og der er noget for enhver smag og alle aldre. En helt særlig forestilling, som man opleve både med og uden billet er stykket CTRL+ALT+DEMENS, der spiller for alle fra 12 år. Forestillingen, der er inviteret til byen og muliggjort af et unikt samarbejde mellem Horsens Teaterfestival, Bytorv Horsens og Demensteamet i Horsens Kommune under Velfærd og Sundhed, kan bl.a. være med til at åbne den svære samtale om hvad demens er for en størrelse på tværs af generationer.

horsens teaterfestival spothorsens
"En lille sonate". Foto: Morten Fauerby

En af de mange forestillinger, som man kan bestille gratis billetter til, er Chappers Rumrejse, hvor man kan tage med Teater Vestvolden på en fantasifuld rumrejse i en teaterbus. Det prisvindende teater Teatret Gruppe 38 vender igen i år tilbage til Horsens med forestillingen ”En lille sonate”, der af Jyllands-Posten er blevet kaldt ”Eventyrfortælling i verdensklasse”. Du kan også opleve en øm, underholdende og fantasifuld forestilling for børn om noget så alvorligt som menneskerettigheder, når Passepartout Theater Production opfører forestillingen ”To BE”. Stykket udspiller sig i et ordløst univers, hvor komiske og alvorlige situationer udfolder sig i tæt samspil med både musik og digitale illustrationer.

Urpremiere eller kendt klassiker?

Programmet for Horsens Teaterfestival består både af helt nyproducerede forestillinger og klassikere. Du kan komme med til en urpremiere på Horsens Ny Teater, når Det Olske Orkester og Teatret Værk inviterer til en respektløs dukketeaterkomedie, baseret på middelalderlige hændelser, med forestillingen ”Ræven går derude”. Du kan også se en nyfortolkning af klassikeren ”Palle Alene i verden” fra Randers EgnsTeater. Eller hvad med at tage din teenager med ind og se en teaterversion af den kendte film, ”Fucking Åmål”, der opføres i et samarbejde mellem HiLs DiN MOR og Teater Vestvolden.

"Palle Alene i Verden". Foto: Søren Pagter
Teater i nye rammer

Under Horsens Teaterfestival flytter flere forestillinger ud af teatersalen og ud på gader og stræder, men i år kan man også opleve teater i et helt almindeligt horsensiansk køkken. Det er WunderVerk, der inviterer publikum ind i et privat hjem for at opleve forestillingen ”Udsigter fra min bedstemors køkken”. Med afsæt i sine egne minder om sin sønderjyske bedstemor opfører performer Anette Asp Christensen en intim forestilling, blandt kaffekopper og sveskekage, om hvad det betyder at høre til, og hvordan man har rødder.

horsens teaterfestival spothorsens
"Udsigter fra min bedstemors køkken". Foto: Henning Sjøstrøm

Billetter til alle teaterforestillinger er gratis og kan kun bestilles via festivalens online billetsystem. Der kan bestilles billetter online via www.horsensteaterfestival.dk fra d. 19. august frem til og med tirsdag d. 3. september.

Selvom man ikke når at få fat i nogle af de eftertragtede billetter er der masser af oplevelser i Horsens hele weekenden d. 15.-17. september. Ud over fantastiske forestillinger i teatersalene byder festivalen også på kreative og scenekunstneriske oplevelser som f.eks. den interaktive byrumsskulptur HESTEN på Søndergade, kreativt frirum i KUBEN og ikke mindst den ambitiøse åbningsforestilling BEVÆGELSE, der har premiere på Rådhustorvet fredag kl. 18.00.

Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival afholdes d. 15.-17. september for 32. gang og er Danmarks største kuraterede teaterfestival for børn og unge.

Omkring 7000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger.

Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og finansieres desuden af Kulturministeriet. I 2017 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Mærk Byen, Dansehallerne, Nordea Fonden, Spar Nord Fonden og Familien Hede Nielsens Fond.

Mere end 80 frivillige fra hele landet hjælper til henover weekenden med afvikling af festivalen.