For en masse skoleelever i Horsens står der sære væsener på skemaet, når de skaber monstre som en del af kulturfestivalen Genopdag.

Der bliver tegnet, malet, animeret og skabt teaterforestillinger om monstre og med monstre. Omkring 200 skoleelever fra Dagnæsskolen og Horsens Byskole afd. Kildegade får en lidt anderledes skoledag, når de sammen med Billedskolen Horsens og Komediehuset skal deltage i workshops og lave skøre, skæve, søde, uhyggelige monstre, monsterlyde og monsterbevægelser. Det hele kulminerer med Børnekulturdagen på Kulturstationen lørdag den 15. juni.

Monster-projektet er et samarbejdsprojekt mellem Horsens, Odder og Hedensted Kommune, og det er en del af Europæisk Kulturregions festival Genopdag i uge 23 og 24.

Fokus på samarbejde mellem kulturskoler og folkeskolen

Billedskolen Horsens, Horsens Musikskole og Komediehuset har i fællesskab udarbejdet en række kreative workshops, som er blevet udbudt til alle folkeskoler i Horsens, Odder og Hedensted Kommune. Skolerne har derefter budt ind på de forskellige workshops. I Horsens deltager 4. årgang på Dagnæsskolen og 2. årgang samt mellemtrinnet på Horsens Byskole afd. Kildegade i projektet.

”Monster-projektet handler om, hvordan vi i et samarbejde mellem kulturskolerne og folkeskolerne kan lave forløb, der kan inspirere eleverne og gøre dem nysgerrige på kunst og kultur samtidig med, at vi styrker fagligheden i folkeskolens kreative fag og skaber rammerne for vidensdeling og faglig udveksling mellem kulturskolerne og folkeskolerne”, fortæller projektkoordinator Iben Høgh Grøftehauge

Monster teatertrip

Det er forskelligt i de tre kommuner, hvordan skolerne arbejder med projektet. I Horsens løber projektet fra april til juni med en række workshops og inspirationsmøder fordelt ud over perioden. Her har eleverne bl.a. andet arbejdet med animationer og tegnedage, hvor de har haft mulighed for at fordybe sig, blive udfordret og lære nye teknikker.

Tirsdag den 4. juni og torsdag den 6. juni skal 2. årgang fra Horsens Byskole afd. Kildegade til monster teatertrip workshop. På tre timer skal de lave en monsterteaterforestilling sammen med instruktører fra Komediehuset.

Fakta om Europæisk Kulturregion

Europæisk Kulturregion er et samarbejde mellem Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, som sammen skabte Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Region Midtjylland spænder bredt, men kommunerne har en ting til fælles: en kærlighed til kulturen. I kulturen nedbrydes der grænser og bygges broer. Og det er lige præcis det, der er målet med Europæisk Kulturregion.

Den 1.-16. juni 2019 fejres kulturlivet og fællesskabet i hele Region Midtjylland under temaet GENOPDAG. Der vil være masser af kulturoplevelser i alle midtjyske kommuner, og fælles for dem alle er, at de er skabt gennem samarbejde og partnerskaber på tværs af kommunerne.