Oplev tre lysprojekter henover efteråret og vinteren i Horsens. Det første lyskunstværk, KONSTRUKTUR, åbner fredag d. 13. oktober i KUBEN.

Efteråret er lig med mørke eftermiddage, løvfald og regnvåd asfalt. Men i Horsens ser det lidt anderledes ud dette efterår, hvor byen byder på lidt ekstra lys i mørket. Fra midten af oktober og tre måneder frem åbnes tre nye lysprojekter i Horsens. Tre projekter, som gennem forskellig brug af lys skal iscenesætte de mørke byrum i Horsens midtby, og tilbyde nye, spektakulære, oplevelser i efterårsmørket.

Værkets 196 LED-lyskilder er alle forbundne. Publikum vil kunne påvirke lyset i det færdige værk via deres bevægelser foran et såkaldt kinect-kamera.
KONSTRUKTUR, et lyskunstværk i KUBEN

Fredag den 13. oktober til torsdag den 2.november blændes der op for det første lysprojekt i rækken. Værket er en stedsspecifik lysinstallation, kaldet KONSTRUKTUR, skabt specielt til KUBEN og det omkringliggende byrum. De kreative lyskunstnere har arbejdet med de spændende kontraster, der rejser sig omkring det lille glashus, for hvad definerer rum? Og hvordan kan vi skabe rum, der afspejler vores kropssprog og bevægelse?

“Et åbent altmuligt rum som KUBEN på Horsens gågade, burde findes i alle byer. Med KONSTRUKTUR vil vi gerne invitere folk med til at gøre hele KUBEN til et kunstværk i sig selv. Værkets navn KONSTRUKTUR lægger op til, at man kan lege med at konstruere de strukturer, der udgør KUBENS arkitektur”, fortæller konceptudvikler Rune Brink fra YOKE.

Med KONSTRUKTUR vil vi gerne invitere folk med til at gøre hele KUBEN til et kunstværk i sig selv.

Lysinstallationen består af næsten 200 lyskilder, der transformerer KUBENs indre til et massivt lystæppe, hvor markante lyssøjler spænder fra gulv til loft. Hver lyskilde kan styres individuelt, og reagerer på bevægelse. Et kinect-kamera på KUBEN registrerer de forbipasserendes bevægelser, og publikum kan derved skabe et helt personligt lysværk, når der skabes en midlertidig dialog imellem lyset og den forbipasserende i det offentlige rum. For at tydeliggøre lyset, og de mange lyssøjler, fyldes KUBENs indre også med effektrøg kendt fra teater- og musikverdenen.

Læs også: Oplev byens kunstskatte

KONSTRUKTUR KUBEN SpotHorsens
Opbygningen af værket i KUBEN har taget et par dage.
Åbning

Folkene bag projektet inviterer til officiel åbning af værket på Søndergade, fredag den 13. oktober, kl. 17. Her vil man kunne møde skaberne bag værket fra YOKE, Rune Brink, Tobias Ebsen og Caroline Sutherland, og der bydes på lidt godt til ganen og en mulighed for at prøve det interaktive lysværk.

Læs også: Move for life bevæger Horsens

Tre lysprojekter – tre byrum – tre måneder

KONSTRUKTOR er ét ud af tre lysprojekter, der åbner i Horsens henover efteråret. De øvrige to projekter er henholdsvis; en samling eventyrlige, og lidt uhyggelige, Allehelgens lysfigurer, som opsættes i Vitus Berings Park i slutningen af oktober samt tre lyskunstværker fra Amsterdam Light Festival, som opsættes på Rådhustorvet i forbindelse med skøjtebanen i december.

Projekterne er skabt som led i MÆRK Byen, Horsens Kommune og Levende Byrum under Kulturregion Østjysk Vækstbånd.