33. udgave af Horsens Teaterfestival inviterer 14.-16. september til et væld af teateroplevelser i Horsens by. I år med særligt fokus på scenens rum.

Horsens Teaterfestival har indgået et spændende samarbejde med Horsens Kunstmuseum og sammen vil de vise installationsteater til Horsensianerne. Som et andet nyt indslag i år går festivalen også digitalt og involverer publikum i happenings rundt om i byen.

Teater og/eller billedkunst?

På Horsens Kunstmuseum vil publikum i år kunne opleve to teaterinstallationer, der, som navnet antyder, er en blanding mellem en teaterforestilling og en kunstinstallation. I kunstmuseets store rum vil publikum få udfordret deres sanser med teaterinstallationen ”Lysstof – den magiske natur”. Her er det ikke skuespillere, men derimod silkestoffer, lys og lyd, der sammen med publikum skaber forestillingen. Det hele er skabt i et samarbejde mellem tekstilkunstner Anna Rosa Hiort-Lorenzen og koreograf Kasper Daugaard.

I teaterinstallationen ’Møder – I mørket’ af Carte Blanche, egnsteateret fra Viborg, har publikum mulighed for at gå på opdagelse i et sanseligt univers, der bebos af fire skuespillere, som undersøger lys, mørke og menneskets evne til at se det, som ikke umiddelbart er synligt.

horsens teaterfestival spothorsens
Lysstof - den magiske natur.

Samarbejdet, der er indgået mellem Horsens Teaterfestival og Horsens Kunstmuseum, skaber rum til en anden slags forestillinger, der kræver længere tid til at stille op og spiller i en længere periode. Det er derfor også muligt at opleve ”LYSSTOF” fra d. 1. – 23. september i museets åbningstid, mens ”Møder – i mørket” spiller for studerende fra de videregående uddannelser i ugen op til festivalen.

Dette nye samarbejde er muliggjort af støtte fra de lokale fonde Insero Horsens og Familiens Hede Nielsens Fond.

App-styrede interaktive forestillinger hvor publikum er hovedpersonen

Årets åbningsforestilling kan publikum selv blive en del af kun ved hjælp af deres smartphone. Publikum inviteres til at møde op fredag d. 14. september i Caroline Amalie Lund ved Horsens Kunstmuseum til en sjov og anderledes åbningsforestilling. Det er den amerikanske gruppe Improv. Everywhere, den danske koreograf og instruktør Erik Pold og Horsens Teaterfestival, der i fællesskab har skabt den deltagerbaserede åbning Menneskesøen. Med inspiration fra balletten Svanesøen og Menneskemuren, den store skulptur af Bjørn Nørgaaard, der står foran Kunstmuseet, er Menneskesøen blevet til. Publikum vil gennem en gratis app og deres smartphones blive deltagere og udføre instrukser, der i fællesskab skaber fortællingen. Publikum og det udendørs rum som forestillingen skabes i både udgør og er dermed forestillingen. Byrummet og deltagerne er scenen, scenografien og fortællingen.

Improv Everywhere opfører også Mp3 Eksperiment #SøndergadeHorsens der ligesom åbningen er et lydbaseret eventyr, som man deltager i via en app på sin smartphone.

horsens teaterfestival spothorsens
Den amerikanske gruppe Improv. Everywhere har tidligere afholdt deres lydbaserede teateroplevelser i parker i USA. Foto: Arin Sang Urai
Bestil jeres billetter online

Der er flere nye ting, publikum skal være opmærksom på, hvis de har planer om at besøge Horsens Teaterfestival. Årets program sendes kun ud i trykt format i et meget begrænset omfang. I stedet kan man allerede nu læse mere om alle forestillingerne på festivalens program- og billetbestillingsplatform. D. 18. august åbnes der op for billetbestilling for alle interesserede børn, unge, familier og andet godtfolk. Alle billetter kan bestilles gratis.

Se hvilke forestillinger I kan opleve til september på festivalens program- og billetbestillingsplatform.