Horsens Teaterfestival, der i år foregår d. 14.-16. september, nærmer sig med hastige skridt og det er tid til at sikre sig nogle af de gratis billetter.

Praktisk information

Hvad: Horsens Teaterfestival
Hvornår: 14.-16. september
Hvor: Horsens midtby
Billetter: Billetter til de mange forestillinger er gratis og kan bestilles på www.programogbillet.horsensteaterfestival.dk fra d. 18. august kl. 10.00.

Lørdag d. 18. august åbnes der for billetbestilling til Horsens Teaterfestival. Igen i år kan publikum opleve nogle af landets bedste forestillinger for børn og unge hen over de tre dage festivalen varer. Festivalen har i år et ekstra fokus på, hvad teater egentligt er. Publikum vil opleve at teater også kan være en scenografi uden skuespillere eller en audiofortælling, hvor de selv er en del af forestillingen gennem deres smartphone. I alt bliver 4.000 gratis billetter frigivet d. 18. august. I år er der også ekstra mange oplevelser, som ikke kræver billet. Ikke mindst åbningsforestillingen Menneskesøen d. 14. september i Lunden foran Horsens Kunstmuseum.

Forestillinger til de mindste, lidt større og store

Programmet for Horsens Teaterfestival byder på forestillinger for børn, unge og deres voksne.  De helt små kan være med, når publikum, i forestillingen “Græsgrøn” af Gazart, er skrumpet ind og landet midt i det græs, der normalt kun kilder vores fødder på en varm sommerdag. Det er en sanselig forestilling, der med bevægelse og lyd hylder hverdagens små opdagelsesrejser. Teater Vestvolden besøger også festivalen med deres teaterbus. Inde i den kan publikum opleve forestillingen “Lene og Lillebror – Hvad skal vi lege?”. Gennem et gammelt fjernsynsapparat mødes Lene og Lillebror på tværs af tiden. Fortid og fremtid støder sammen og bliver til et magisk nu. Børn fra 5 år og op kan lade sanserne boltre sig i den Reumert-nominerede ”Knud Romers ABC – et musikalsk dansealfabet”. Det er en forestilling, der er mere scenisk sangleg end traditionel forestilling, så publikum skal ikke forvente at sidde stille. I festivalprogrammet er alle forestillinger mærket, så det er nemt at aflæse, hvilken aldersgruppe den passer til.

Forestillingen "Knud Romers ABC - et musikalsk dansealfabet" er baseret på Knud Romers ABC, John Kørners dyreunivers og bent Sørensens musik. Foto: Ard Jongsma
Premiere, kendt klassiker eller begge dele

Flere forestillinger har deres festivalpremiere under Horsens Teaterfestival. En af de forestillinger, der vises for første gang på en festival er “SKØNHEDSMASKINEN” af De Røde Heste. Skønhedsmaskinen er en historie om altings skabelse og publikum kan forvente at blive klogere på verden og opdage skønheden ved sig selv på kun 7 minutter.
Det Lille Turnéteaters “Nattergalen” er både en kendt klassiker og en danmarkspremiere. Vi kender alle historien om kejseren, der vil indfange nattergalen, der synger så smukt. I denne forestilling er kejseren dog også tosset med nye gadgets, og i et fjernt univers fyldt med digitale mirakler er det let at miste forbindelsen til det, der kommer fra hjertet. ”Sorg – i børnehøjde” har også festivalpremiere i Horsens. I denne forestilling, der henvender sig til de 10-12 årige, tager en musiker og en skuespiller børnene med ind i sorgens rum – et rum, hvor musikken kan hjælpe med at udtrykke alt det, der er svært at sætte ord på.

Teaterlaboratoriet Tidsrummet er en teaterinstallation, hvor tiden går sine egne veje. Foto: Ard Jongsma
Teater i nye klæder

I flere sammenhænge under årets festival kan publikum opleve teater i nye former og klæder. I ”Teaterlaboratoriet Tidsrummet” kan publikum træde ind i en tikke-takkende verden, hvor tiden går sine egne veje. Det er en såkaldt teaterinstallation, hvor publikum skal selv deltage og være med til at skabe deres egen unikke fortælling. ”Lysstof – Den Magiske Natur” er også en teaterinstallation, men én uden skuespillere. Som noget helt nyt kan den også opleves både før og efter festivalen. Med inspiration fra naturen har en koreograf og en tekstilkunstner skabt en magisk verden af selvlysende tekstiler. Det er en teaterinstallation, der taler til både sanser og krop uanset alder.

Publikum kan nemt få et overblik over de mange forskellige forestillinger og oplevelser på festivalens nye online billetplatform www.programogbillet.horsensteaterfestival.dk. Det er også her de mange gratis billetter kan bestilles fra lørdag d. 18. august kl. 10.00.