Carl August Lorentzens flugttunnel er blevet rekonstrueret og fungerer nu som den nye udgang for Fængselsmuseet.

Aftenen før lillejuleaften i 1949 sad Carl August Lorentzen i sin celle i det daværende Horsens Statsfængsel. Han var klar til at begive sin ud i friheden, ikke gennem fængselsporten, men gennem den tunnel, han havde brugt omkring et år på omhyggeligt at grave under fængselsgården. Syv dage fik han i friheden, inden han igen måtte bag tremmer, men hans tunnel lever videre og er blevet rekonstrueret her 68 år senere.

Fremover vil Lorentzens tunnel fungere som den officielle udgang fra Fængselsmuseet. Publikum slipper dog for at møve sig gennem Lorentzens oprindelige flugttunnel. Den nye 18 m. lange tunnel er rummelig nok til at kunne gå oprejst i samtidig med, at man kan følge Lorentzens silhuet møve sig afsted ved siden af.

Læs også: Følg Lorentzen ud af fængslet

Fængselsmuseet fortæller historien om både fængslet indsatte og ansatte gennem hele dets 153-årige brugsperiode. Museumsinspektør Anne Bjerrekær forsikrer dog, at de med den nye tunnel ikke forherliger en kriminel, der stikker af:

– Vi fortæller historien om en mand, der som mange andre fanger, også i dagens fængsler, har en drøm om at stikke af. Nogle gange er drømmen eller desperationen så stærk, at man er villig til at risikere sit liv. Ligesom Lorentzen.

- Vi fortæller historien om en mand, der som mange andre fanger, også i dagens fængsler, har en drøm om at stikke af.

Man har adgang ud gennem tunnelen med en almindelig fængselsmuseums-billet. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden, Horsens Kommune og Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

Læs også: Carl August Lorentzen vil for altid være kendt som flugtkongen