Direktøren for FÆNGSLET, Astrid Søes Poulsen, fortæller om tre kulturoplevelser som hun glæder sig til og fortæller om sit forhold til kultur.

Idéen med SpotHorsens er, at det skal være en kulturportal, hvor du kan læse om, hvad der rører sig i kulturlivet i Horsens. Vi dækker alt fra den store festival til det lille pop-up event, men vi vil også gerne tage jer med ind bag kulisserne i kulturlivet. Derfor vil vi drypvis lade forskellige personer komme til orde på siden. Dette bliver i form af fx debatindlæg, anmeldelser eller som her, en anbefaling til kulturoplevelser i Horsens Kommune.

Til denne første anbefaling har vi spurgt Astrid Søes Poulsen, der er direktør for FÆNGSLET, om hendes forhold til kultur og hvilke begivenheder, hun glæder sig mest til at opleve i Horsens.

Hvilke tre arrangementer glæder du dig til at opleve i Horsens i den kommende tid – og hvorfor?

Kunstmuseets sommerudstilling med Michael Kvium

Michael Kvium er en fascinerende kunster, der både tiltrækker og frastøder mig i sine malerier – og sådan tror jeg, mange har det. Men det er også noget af det, der gør det spændende at se hans værker, og så synes jeg selvfølgelig, at det er interessant, når en lokal kunstner opnår stor anerkendelse uden for byen.

Udstillingen kan opleves på Horsens Kunstmuseum til og med søndag d. 20 august. I sommeren 2017 har kunstmuseet også indviet deres nye Kvium Sal, hvor man også kan opleve en fast udstilling af Kvium værker. Læs mere på www.horsenskunstmuseum.dk

Europæisk Middelalder Festival på FÆNGSLET d. 25.-26. august

Middelalderfestivalen er et af mine yndlingsarrangementer i Horsens. Jeg er ikke specielt middelalderinteresseret, men den festival er bare så gennemført og så levende og stor, at det er en kæmpe oplevelse at være en del af. Hele FÆNGSLET bliver omdannet til en middelalderlandsby for en weekend, og folk kommer strømmende ikke bare fra byen, men fra hele landet og en bid af Europa for den sags skyld.

Europæisk Middelalderfestival løber af stablen fredag d. 25. august fra 16.00-23.00 og lørdag d. 26. august fra 10.00-23.00. Der er gratis entré begge dage. Læs mere på www.middelalderfestival.dk.

DISPLAY Festival på FÆNGSLET

FÆNGSLET er selv medarrangør af DISPLAY Festival i år sammen med gode kræfter fra KulisseLageret, Kultur og Events og musikforeningen Stoneass, og jeg er helt overbevist om, at det bliver et kanon arrangement. Virkelig gode musiknavne, lækker mad og forskellige kunstnere, der folder kreativiteten ud. Det kan ikke andet end blive en festival, der bare skal opleves.

DISPLAY er en musikfestival, der finder sted d. 9. september. Læs meget mere og køb billet på www.displayfestival.dk

Hvad kigger du efter, når du vælger kulturoplevelser?

Øverst på min liste over kulturoplevelser står nok teater og ballet, så det er oftest det, jeg tager mig tiden til. Jeg er fascineret af den nærkontakt og intensitet, man oplever ved at være tæt på scenen, hvor skuespillerne eller danserne er på lige for øjnene af én. Men jeg tager også gerne på både kunstmuseer og historiske museer og til koncerter. Museer er en fantastisk måde at tilegne sig ny viden på, og jeg synes, det er sjovt at gå på opdagelse i museer rundt i hele verden og se, hvor forskelligt man griber udstillingerne an.

Hvad synes du, kulturlivet i Horsens er gode til?

Kulturlivet i Horsens har været med til at sætte byen på landkortet for noget positivt, og det er virkelig sejt gået. Jeg synes, vi skal fastholde et meget højt ambitionsniveau for lige præcis vores kulturliv og fortsætte med at udvikle det både til glæde for horsensianerne, men også i en helt bevidst strategi for at bygge videre på byens positive image som kultur- og oplevelsesby.

Astrids biografi
  • Astrid blev ansat på FÆNGSLET den 1. november 2015 som leder af branding og marketing og blev 1. januar 2017 ansat som direktør for FÆNGSLET.
  • Alder: 45 år
  • Uddannelse: Cand.mag. i dansk og filosofi fra Aarhus Universitet.