Små og store LEGO-entusiaster inviteres til at bygge med klodser i takt med byggeriet på Søndergade, når KUBEN i uge 4-6 ligger gulv til et LEGO-landskab.

Som pendant til Horsens mange byggeprojekter og ændrede byrum indtages KUBEN af intet mindre end 50.000 byggeklare LEGO-klodser. Gennem fire workshops inviteres lokale børnehavebørn, skoleklasser og forbipasserende inden for i KUBEN for at samle klodserne til bygninger i forskellige størrelser og former, hvor kun fantasien sætter grænser.

Et byggeprojekt i børnehøjde

Når byens landskab vokser ændres mellemrummene, og intensiteten øges. Byggeprojektet i KUBEN udforsker, hvordan tusindvis af hvide LEGO-klodser kan forandre KUBENs landskab løbende, i takt med at der bygges flere og flere LEGO-modeller.

Man kan følge byggearbejdet i KUBEN hele uge 5, når lokale børnehavebørn og skoleklasser får frie tøjler til at bygge løs på den store LEGO-installation henholdsvis mandag d. 28. januar og onsdag d. 30. januar.

Interesserede LEGO-byggere i alle aldre inviteres desuden til at kigge indenfor i KUBEN, når MÆRK Byen i samarbejde med den arkitektoniske designer Lene Wille holder åbne workshops for alle forbipasserende lørdag d. 26. januar kl. 10-14 og igen lørdag d. 2. februar kl. 10-14.

Arrangementet er ganske gratis og alle materialer vil være til rådighed.

Massevis af franske børn bygger træer af de hvide LEGO-klodser til en af Lene Willes workshops. Foto: Lene Wille
Lokal designer med 274.000 LEGO klodser

Idékvinden bag projektet er den lokale arkitektoniske designer, Lene Wille, der er uddannet fra det hollandske design- og kunstakademi Gerrit Rietveld Academie. Hun har af flere omgange brugt de små LEGO-klodser til at skabe store kunstneriske byggeprojekter.

De 50.000 LEGO-klodser, der bygges med i KUBEN, har blandt andet været brugt til at opbygge en ruminstallation i skala 1:1 bestående af en kvart million LEGO-klodser, der blev udstillet i både Amsterdam og på Charlottenborg i København.

Lene Wille faciliterer selv workshopsne i KUBEN, ligesom hun før har stået for diverse LEGO workshops både herhjemme og i udlandet.

 

Praktisk information

Den store LEGO-installation kan opleves i KUBEN i perioden d. 26. januar – d. 10. februar.

Der er åben workshop for alle forbipasserende lørdag d. 26. januar kl. 10-14 og igen lørdag d. 2. februar kl. 10-14.

Du kan finde mere information på MÆRK Byens Facebook, samt på begivenheden ”Levende LEGO-landskab: Workshops i KUBEN”: facebook.com/events/364505744376577/