Stemninger fra 1400-tallet, masser af små optrin og 56 medvirkende. Sådan lyder ingredienserne i Komediehusets bidrag til årets Middelalderfestival.

Komediehuset vil i løbet af Europæisk Middelalder Festival, fra fredag eftermiddag til lørdag aften, opføre et stykke totalteater mellem de to byporte. Titlen er ”Liv og død mellem portene” og det bliver, som leder af Komediehuset Thomas Nielsen siger, ”kæmpestort”.

-Det er ikke et teaterstykke med én sammenhængende handling, men masser af optrin, som formidler en stemning af livet i middelalderen. Hvert optrin kan ses som et lille stemningsbillede for sig selv – en af ingredienserne er en slægtsfejde, men der er mange andre krydderier med i gryden, siger Thomas Nielsen, der sammen med Sabrina Koch er instruktør.

Komediehuset optrådte i 2016 på Europæisk Middelalder Festival med bl.a. et begravelsesoptog. Foto: Hanne Nielsen
Skuespillere i alle aldre

Skuespillerne er fra 11 til 70 år og er en fin blanding af Komediehusets egne elever og frivillige fra hele byen. Sabrina Koch og Thomas Nielsen har skrevet på stykket siden maj, og her i august er alle weekender reserveret til prøver på FÆNGSLET. Dertil kommer al forarbejdet med at skaffe kostumer og rekvisitter til de mange medvirkende.

-Der er altid udfordringer ved at optræde udendørs mellem mange mennesker. Alle skal vide, hvordan de skal placere sig, og der er et præcist tidsskema for, hvornår de enkelte optrin skal foregå. Nogle gange har skuespillerne pop-up-scener med, som de optræder på, og så dukker de op et helt andet sted tre timer senere– så det er virkelig et større puslespil, siger Thomas Nielsen.

Komediehuset har tidligere bidraget med totalteater-oplevelser på Middelalderfestivalen; bl.a. i form af begravelsesoptog. Denne gang er, med lederens ord, ”en god opsamling af alt det, vi hidtil har lavet – plus en masse nyt”.

Fakta:

Middelalderfestivalen på FÆNGSLET finder sted 24. og 25. august, og som altid er der gratis adgang.

Pladsen er åben fredag fra kl. 16.00-23.00 og lørdag fra kl. 10.00-23.00.

Læs mere på www.middelalderfestival.dk