Morsom gadeteater, app-styret audiofortælling og et møde mellem teaterforestilling og kunstinstallation. 14.-16. september er det tid til Teaterfestival.

Når Horsens Teaterfestival går i gang fredag den 14. september er det med et tætpakket program. 35 forskellige forestillinger spiller 101 gange i løbet af de tre festivaldage, men selvom du ikke har nået at sikre dig billetter er der stadigvæk masser af teateroplevelser i byen.

Bliv en del af åbningsforestillingen i Lunden

Svanesøen møder Menneskemuren og bliver til Menneskesøen, når Horsens Teaterfestival inviterer hele byen til at deltage i en sjov og anderledes festivalåbning. Ved hjælp af instrukser fra høretelefoner vil publikum blive guidet rundt i forestillingen og selv være med til at skabe et stort koreografisk værk. For at være med skal man møde op i Caroline Amalie Lund foran Horsens Kunstmuseum iført sort eller hvidt tøj fredag kl. 18.00. Medbring også høretelefoner og hav app’en ”Improv Everywhere – The MP3 Experiment” hentet ned på din smartphone.

Gadeteater, oplevelsesstationer og app-styret byrumskoreografi

Hele Horsens’ midtby fyldes med teater hen over weekenden. Både på Rådhustorvet, i Søndergade og på Teatertorvet kan man opleve gratis gadeteater. Gå fx ikke glip af klassikeren Klods Hans, med Teatret Fyren og Flammen, fredag kl. 16.00 på Søndergade eller King Lear, med Passepartout, lørdag kl. 14.15 på Teatertorvet.

Lørdag kl. 12.00 kan man også blive en del af noget helt særligt, nemlig endnu en app-styret audiofortælling for alle. Oplevelsen hedder MP3 Eksperiment #SøndergadeHorsens. For at deltage skal man bruge den samme app som til åbningsforestillingen, medbringe et par høretelefoner og møde op på Søndergade. Gennem app’en bliver man guidet gennem en fortælling og får hemmelige, sjove og koordinerede instruktioner.

I Søndergade kan man også kigge forbi tre oplevelsesstationer, der alle er inspireret af Horsens’ bysbarn Vitus Bering. Det er kunstinitiativet ”En hemmelig klub”, der har skabt de tre scenografiske stationer, som sætter fantasien i gang, og hvor man selv kan opfinde sine egne historier. ”En hemmelig klub” står også bag Det Retrografiske Familie-Fotostudie i KUBEN. Her kan man forvandle sig og rejse tilbage i tiden for at blive foreviget på fortidens familiefotos.

Horsens Teaterfestival SpotHorsens
I år er hesten placeret i den gamle skolegård ved Kulturstationen. Foto: Hanne Nielsen
Teater og kunst mødes på Horsens Kunstmuseum

På Horsens Kunstmuseum kan man under festivalen opleve to teaterinstallationer, der, som navnet antyder, er en blanding mellem en teaterforestilling og en kunstinstallation. I kunstmuseets store rum kan publikum udfordre deres sanser med teaterinstallationen ”Lysstof – den magiske natur”. Her er det ikke skuespillere, men derimod silkestoffer, lys og lyd, der sammen med publikum skaber forestillingen. I teaterinstallationen ’Møder – I mørket’ kan publikum gå på opdagelse i et sanseligt univers, der bebos af fire skuespillere, som undersøger lys, mørke og menneskets evne til at se det, som ikke umiddelbart er synligt.

HESTEN er flyttet ind på Kulturstationen

Kulturstationen i Skolegade summer også af aktivitet hele weekenden. Komediehuset holder åbent til deres eventyrlige kostumelager og har åben gøgler- og artisttræning. Musikskolen giver koncerter i deres café på 1. sal og i Kulturgården. Billedskolen åbner også deres døre til et tegneshow, hvor du kan tegne med til hænderne kramper.

Ude i den gamle skolegård finder du festivalens vartegn, HESTEN. Hele weekenden er det muligt at gå på opdagelse i dens indre, bogstaveligt talt. Installationen indeholder nemlig igen en scenografisk fortolkning af hestens anatomi.

Gratis med og uden billet

Alle forestillinger under Horsens Teaterfestival er gratis. Selvom du ikke har nået at skaffe billetter til en ønsket forestilling kan du altid kigge forbi Horsens Ny Teater, når festivalens billetudlevering rykker ind torsdag d. 13. september. Bestilte billetter skal afhentes senest en time før den første forestilling i din bestilling, og der er ofte uafhentede billetter til heldige forbipasserende. Læs mere om billetudleveringens åbningstider på www.horsensteaterfestival.dk.