Skønt gadeteater, kostumeworkshop, dramatisk croquis og teatertableauer i en tunnel. Det er bare et par af de oplevelser du kan få gratis og uden billet.

Når Horsens Teaterfestival går i gang fredag den 20. september er det med et tætpakket program. 35 forskellige forestillinger spiller 99 gange i løbet af de tre festivaldage, men selvom du ikke har nået at sikre dig billetter er der stadigvæk masser af teateroplevelser i byen.

Gadeteater, et huskunstnerprojekt og kostumeworkshop med genbrugsmaterialer

Hele Horsens midtby fyldes med teater hen over weekenden. Både på Teatertorvet, ved Ceres Centret og i bytorvHORSENS kan man opleve gratis gadeteater. Gå fx ikke glip af klassikeren Den Grimme Ælling, med Teatret Lampe, fredag kl. 16.00 ved Ceres Centret eller Othello, med Passepartout Theatre Production, lørdag kl. 14.30 på Teatertorvet. Hen over weekenden kan man også opleve Hr. Teaters forestilling Chicks og Dansk Rakkerpak med forestillingen Lus i Skindpelsen.

I Søndergade kan man kigge forbi KUBEN og deltage i Create a Costume-workshop, hvor man kan skabe sine egne flotte kostumer ud af genbrugsmaterialer. Det er scenograf Eva Wendelboe Kuczynski, der står bag workshoppen, og hun står også klar til at hjælpe med idéer til skønne kostumer. Samme Eva Wendelboe Kuczynski står også bag Farvernes Teater – et huskunstnerprojekt, der arbejder med teatertableauer, og hvordan farver kan skabe følelser og stemninger. Sammen med to klasser fra hhv. Byskolen Lindevigsvej og Sct. Ibs Skole har Eva henover en uge, skabt en udstilling i tunnelen ved Horsens Ny Teater. Farvernes Teater er støttet af Statens Kunstfond og kan opleves hele weekenden.

Oplev bl.a. forestillingen Lus i Skindpelsen med Dansk Rakkerpak på torvet foran Horsens Ny Teater fredag kl. 17.00 og lørdag kl. 11.00.
Dramatisk croquis, jazz og udendørs menageri på Kulturstationen

Hen over weekenden d. 20.-22. september vil der også være masser af aktiviteter på Kulturstationen i Skolegade. Lørdag fra 10.00-11.00 og søndag fra 13.00-14.00 kan man lade sig forundre af Komediehusets udendørs menageri af styltefigurer og eventyrlige og karikerede dyrelignende væsener i den gamle skolegård.

Lørdag fra 11.00-12.15 og 13.00-14.15 kan man opleve et underholdende og fortællende croquis-show, hvor skuespil og tegning mødes på bedste vis. Alle er velkomne til at komme forbi og tegne med – uanset evner. Dramatisk Croquis er arrangeret i et samarbejde mellem Billedskolen Horsens og Komediehuset.

I løbet af festivaldagene kan man også være heldig at møde unge jazzmusikere fra Horsens Musikskole, når de giver små koncerter i musikskolens café.

Billetter til indendørs forestillinger

Publikum, der ikke har fået billet til en af de indendørs forestillinger, kan kigge forbi festivalens billetkontor på Horsens Ny Teater. Der vil løbende blive frigivet uafhentede billetter hen over festivalen. Man kan også hente billetter, der ikke er bestilt på forhånd, i billetudleveringen fra d. 19. september.

Se festivalens program og læs mere på www.horsensteaterfestival.dk