Morsom gadeteater, intim nycirkus eller indersiden af en hest. Det er bare et par af de oplevelser du kan få helt uden billet under Horsens Teaterfestival.

Når Horsens Teaterfestival går i gang fredag den 15. september er det med et tætpakket program. 36 forskellige forestillinger spiller mere end 100 gange i løbet af de tre festivaldage, men selvom du ikke har nået at sikre dig billetter er der stadigvæk masser af teateroplevelser i byen.

Skuespillerworkshops for unge

Er du eller dit barn mellem 12 og 18 år gammel og går rundt med en skuespiller i maven, så skal du skynde dig at tilmelde dig skuespillerworkshop på Horsens Bibliotek. Det er skuespilsundervisere fra Skolerne i Oure Sport og Performing Arts der underviser i skuespillets kunst og de mange forskellige teknikker, der kræves for at blive en dygtig skuespiller. Der er gratis workshops lørdag d. 16. september for de 12-15 årige og søndag d. 17. september for de 15-18 årige. Se tidspunkter og info om tilmelding på festivalens hjemmeside.

Nycirkus forestillingen DIEP kan opleves i et telt ved siden af KUBEN i både fredag, lørdag og søndag.
Nycirkus, BEVÆGELSE eller morsomt mysterium

I et lille ottekantet telt midt på gågaden kan du opleve den intime nycirkus-forestilling DIEP. I teltet vil du opleve et overraskende univers, hvor tingene ikke altid falder i den retning, man forventer. Synssansen og den umiddelbare logiske sammenhæng udfordres i denne korte forestilling af hollandske VolDaan. DIEP spiller ved KUBEN i Søndergade hver time hel og halv fredag eftermiddag og lørdag og søndag dag. Se alle tidspunkterne på hjemmesiden.

Du kan også opleve et morsomt mysterium om Dronning Margrethes kronjuveler, når Dansk Rakkerpak og Teatret Fair Play opfører forestillingen Sherlock Holmes og Dronningens Kronjuveler på Teatertorvet. Forestillingen kan opleves lørdag kl. 14.15 og søndag kl. 12.15.

Endnu er teateroplevelse, som kan ses uden billet er åbningsforestillingen BEVÆGELSE. Forestillingen, der åbner teaterfestivalen på Rådhustorvet fredag d. 15. september kl. 18.00, er en forestilling om det sprog, vi taler uden at bruge ord. Den handler om de udtryk, man kan skabe med bevægelser og de indtryk, der skabes hos betragteren. Lørdag bevæger BEVÆGELSE sig også rundt i byen og spiller  kl. 11.15 ved Teatertorvet – Horsens Ny Teater, kl. 12.20 i gården ved Kulturstationen, kl. 13.15 ved det gamle rådhus i Søndergade og kl. 14.45 ved Vitus Berings Plads.

En forestilling, der kræver billet, men hvor man stadigvæk kan bestille gratis billetter, er CTRL+ALT+DEMENS, der spiller i ByTorvet. Allerede fra torsdag eftermiddag kan man se en af de i alt 30 forestillinger. Man kan bestille billetter på hjemmesiden eller tage chancen og ”stå på”, hvis der er plads. CTRL+ALT+DEMENS er garanti for en overraskende oplevelse på shoppeturen.

Horsens Teaterfestival SpotHorsens
HESTEN er igen i år på plads på Søndergade, men det er kun det ydre, som er ligesom sidste år.
Oplev indersiden af en hest og et kreativt frirum fyldt med bevægelse

Igen i år vil den kreative byrumsinstallation HESTEN være på plads i gågaden omkring det Gamle Rådhus. I år har hesten dog fået et nyt indre, der har taget udgangspunkt i hestens anatomi. Gå to trin op og ind gennem en smal dør for at opleve sprøde knogler, spændte muskler og en hale så lang. Installationskunstner og scenograf Luise Midtgaard har skabt årets installation i samarbejde med elever fra Billedskolen Horsens og Visuelt Gymnasium i Horsens. HESTEN kan opleves fredag kl. 15.30-18.00, lørdag kl. 10.00-17.00 og søndag kl. 10.00-15.00.

KUBEN er under hele teaterfestivalen omdannet til et kreativt frirum, der er fyldt med historier og bevægelse. Her inviteres alle til at stoppe op og bruge lidt tid på kreativ udfoldelse. Du kan bl.a. kreere din egen festival-badge eller bare slappe af med fantasifulde fortællinger i løbet af dagen. KUBEN er åben fredag kl. 15.30-18.00, lørdag kl. 10.00-17.00 og søndag kl. 10.00-15.00.

Alle forestillinger under Horsens Teaterfestival er gratis. Selvom du ikke har nået at skaffe billetter til en ønsket forestilling kan du altid kigge forbi Horsens Ny Teater, når festivalens billetudlevering rykker ind torsdag d. 14. september. Bestilte billetter skal senest afhentes en halv time før forestillingen, og der er ofte uafhentede billetter til heldige forbipasserende. Læs mere om Billetudleveringens åbningstider på www.horsensteaterfestival.dk.

Fakta om Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival afholdes i år for 32. gang.
Omkring 7000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger.
Forestillingsprogrammet suppleres af en række faglige arrangementer, der primært er rettet mod tilrejsende og lokale scenekunstarrangører og -fagfolk, men som er åbne for alle.
Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og finansieres desuden af Kulturministeriet.

I 2017 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Nordea Fonden, Spar Nord Fonden, Mærk Byen, Dansehallerne, og Familien Hede Nielsens Fond og Aarhus 2017.

Mere end 80 frivillige fra hele landet hjælper til henover weekenden med afvikling af festivalen.