Som noget nyt vil Horsens Teaterfestival i år selv lave deres egen åbningsforestilling - og alle er inviteret til at være med.

Praktisk info om arrangementet

Titel: Bevægelse  – åbningsforestillingen på Horsens Teaterfestival 2017.

Tidspunkt: Åbningsforestillingen spiller 15-17. september.

Workshops: Næste workshop er 28. juni til 2. juli.

Læs mere om projektet her eller følg Bevægelse og Horsens Teaterfestival på facebook.

-Hårdt, men sjovt – og så er det rigtig sjovt at lave noget sammen med min datter.

Sådan beskriver Heidi Pedersen fra Horsens forberedelserne til åbningen af Teaterfestivalen i Horsens. Selvom festivalen først finder sted til september, er de medvirkende allerede godt i gang med at øve og pejle sig ind på, hvordan de kan bidrage til den store forestilling ”Bevægelse”.

To af aktørerne er Heidi Pedersen og hendes niårige datter Nanna. Pigen er i forvejen bekendt med at stå på en scene via Komediehuset, mens Heidi Pedersen tidligere har været frivillig på festivalen.

-Da jeg hørte om muligheden, lød det bare så oplagt at gøre det sammen med Nanna, og hun sagde ja med det samme. Hun elsker at være på scenen, at danse og bevæge sig, og som forælder er det noget helt andet end at stå på sidelinjen f.eks. ved en fodboldkamp, siger Heidi Pedersen, som undervejs oversætter de fælles beskeder fra engelsk til dansk.

Da jeg hørte om muligheden, lød det bare så oplagt at gøre det sammen med Nanna, og hun sagde ja med det samme.
De to belgiske instruktører Gregory Caers og Ives Thuwis inviterer alle til at være med i projektet.

Nanna har nydt at være med indtil videre:

-På Komediehuset er der en instruktør, der fortæller, hvad du skal gøre. Her skal vi selv være med til at finde på, og det er sjovt. Men det er også lidt hårdt, siger hun.

Bl.a. skulle deltagerne på skift vise en ting, som de kunne forestille sig at gøre på gaden – og få de andre med.

-Jeg valgte gadedrengehop. Andre lod som om de skrev en sms eller at en fugl sked dem i hovedet, fortæller Nanna.

Foreløbig har mor og datter, sammen med de andre deltagere, deltaget i godt en uges workshop med de to belgiske instruktører Gregory Caers og Ives Thuwis. Flere timer fordelt over to weekender, suppleret med tre timers dans og bevægelse på hverdagsaftenerne, og den 28. juni kommer de to instruktører igen – så gælder det endnu en uges målrettede forberedelser.

Teaterfestival Bevægelse Spot Horsens
Deltagerne gik op i øvelserne med liv og sjæl.

Heidi Pedersen har selv været flittig bruger af Teaterfestivalen sammen med Nannas to storesøstre igennem snart 10 år og har i et par år desuden været frivillig ved billetuddelingen. Nu var muligheden her for at gøre lidt mere aktivt.

-Ja, jeg havde nok troet, at jeg kunne gemme mig lidt i mængden, men den går ikke. Der er ikke flere, end at alle skal være med og bidrage, så man er ”på” – til gengæld er det rigtig sjovt at gøre noget aktivt sammen med Nanna, siger Heidi Pedersen, som opfordrer andre til at melde sig som deltagere i ”Bevægelse” – det kræver grundlæggende bare, at man har lyst og at man kan de engelske tal fra 1 til 8.

Teaterfestivalen i Horsens finder sted fra 15. til 17. september. Selvom første workshop blev afholdt i marts kan man sagtens nå at være med. Vil du være med i åbningsforestillingen, kan du læse mere på Horsens Teaterfestivals hjemmeside her.