Der skal mere end en måned til for at klæde det gamle statsfængsel i sine årlige middelalderklæder, men det skal også på en rejse 500 år tilbage i tiden.

Praktisk information

Hvad: Europæisk Middelalder Festival
Hvor: FÆNGSLET, Horsens
Hvornår: 25.-26. august. Fredag fra 16.00 til 23.00, lørdag fra 10.00-23.00.
Gratis entré.
Læs mere på www.middelalderfestival.dk

En af de ansvarlige for at sætte telte, fakler og uendelige mængder pileflet op, forud for Europæisk Middelalder Festival, er Ove Jensen, der er værkstedsleder ved Service og Event under Jobcenter Horsens. Med sig har han et hold af ledige, der arbejder hårdt på at stille op, skjule moderne elementer og generelt få det hele til at se rigtigt godt ud.

Ove Jensen er en erfaren herre, der har været med til både opbygning og nedtagning af Europæisk Middelalder Festival lige siden den første festival, der fandt sted inde i centrum af Horsens. I løbet af vinteren arbejder Ove, sammen med de ledige, på at reparere fakkelkasser og andre elementer, der har taget skade under årets festival. Det kan også være, at der skal bygges noget helt nyt. Omkring en måned før festivalen, begynder de at rykke ind med de første middelalderting på græsarealet omkring FÆNGSLET. Opsætningen begynder på de yderste områder og rykker langsomt tættere på bygningerne for ikke at forstyrre FÆNGSLETs andre aktiviteter. Det betyder også, at der altid er pres på i den sidste uge op til festivalen:

– Udfordringen er at FÆNGSLET har mange aktiviteter i tiden op til festivalen. Der har bl.a. været Pile- og Kunsthåndværker Festival lige op til. Så det presser sig altid sammen, med de elementer, der skal stilles op inden for murene og omkring indgangen, når vi kun har en uge tilbage, fortæller Ove Jensen.

europæisk middelalder festival spot horsens
Ove Jensen, værkstedsleder ved Service og Event under Jobcenter Horsens.
Europæisk Middelalder Festival i tal

At Europæisk Middelalder Festival er en stor begivenhed kan også aflæses, når man begynder at sætte tal på de forskellige elementer. Der skal omkring 190 kubikmeter træflis til at dække alle moderne belægninger som fliser og asfalt. Omkring 700 fakler lyser festivalpladsen op, når mørket sænker sig. De havde ikke plastikkrus i middelalderen, så i løbet af de to dage er 8.500 lerkrus i konstant rotation mellem boder, gæster og opvasken, for at ingen gæster tørster. 35 kunstnergrupper underholder med alt fra musik, gøgl og sværdkamp til middelalderbrydning og flagkast. Sidst, men ikke mindst får omkring 500 frivillige det hele til at lykkedes.

Europæisk middelalder festival spot horsens
Der er mange ting, der skal stilles op og gøres klar rundt omkring på den store plads.

Et af de store opgaver, der ligger i løbet af den sidste uge er spredning af de mange kubikmeter træflis. Træflisen kan ikke spredes for tidligt, men Ove Jensen og hans medarbejdere er også presset af, at en del elementer, for eksempel omkring 230 fakkelkasser, ikke kan placeres før træflisen er spredt. Onsdag skete det, i løbet af et par timer fik et par store maskiner begravet den moderne asfalt og flisebelægning.

Der spredes flis på FÆNGSLET

Flis. Masser af flis! Med Europæisk Middelalder Festival, Horsens lige om hjørnet, arbejdes der hårdt på at få skjult den ikke-tidssvarende asfalt rundt om FÆNGSLET. Skal du med til festivalen i år?

Posted by FÆNGSLET on Wednesday, 23 August 2017