Så er det igen tid til at finde vanter og skøjter frem. Fredag den 24. november kl. 12.00 åbner skøjtebanen på Rådhustorvet.

Når skøjtebanen åbner i år er med flere oplevelser og nye udsmykninger på Rådhustorvet, som er med til at skabe den helt rette vinterstemning. I år kan du bl.a. opleve Rådhuset i en vinterlig version, hvor ruderne prydes af fine isblomster, snekrystaller og isbjørne lavet af illustrator Karina Bækkelund.

Selve skøjtebanen og skøjteudlejningen har også fået ekstra hyggelig udsmykning i form af en flok vinterdyr, der har taget ophold i Horsens i ly for den kolde polarvinter mod nord. Vinterdyrene er skabt af den lokale kunstner Jamie Linley.

Ny hjælp til skøjtedebutanterne

Som noget nyt kan de helt nye skøjtedebutanter få ekstra støtte og hjælp på skøjtebanen. I forbindelse med skøjteudlejningen kan man nemlig låne fem ”Bobby the Seals” – en sæl, som nye skøjteløbere trygt kan sidde på eller bruge som støtteben, når benene stadig er usikre på isen.

Aktiviteterne og den nye udsmykning suppleres af en hyggelig lyssætning på banderne omkring Skøjtebanen. Så alle skøjteløbere og skøjtedansere kan roligt regne med at jule- og vinterhyggen kommer helt i højsædet.

Åbning med juletoner.

Fredag den 24. november er første officielle åbningsdag for skøjtebanen i denne sæson – og traditionen tro bliver det fejret med gratis skøjteudlån fra kl. 12.00-18.00. Fra kl. 16.00 spiller Musikskolens Big Band op til skøjtedans på isen med julede toner og skøjteglad musik.

Der er mulighed for at leje skøjter på banen for 40,- eller få slebet egne skøjter for 50,-. Skøjteudlejning holder åbent i hverdagene mellem kl. 12.00 og 18.00 og weekender mellem kl. 10.00 og 17.00. I julens helligdage er skøjteudlejningen lukket.

Skøjtebanen er åben de kommende tre måneder, med forbehold for at vejret samarbejder bare en smule med fryseanlægget. Megen regn eller meget lune vinterdage kan betyde at banen må lukke kortvarigt.

Følg med på facebook.com/mærkbyen eller læs mere om skøjtebanen på horsens.dk

Julen i Horsens

Husk, at I kan se hele programmet for julen i Horsens på spothorsens.dk/jul