Lørdag d. 10. juni fejres åbningen af det nye sommerprojekt på Langelinie med masser af sjove familieaktiviteter fra kl. 10.00-15.00.

Det store græsareal på Langelinie, tæt ved Lystbådehavnen, bliver i disse dage omdannet til en sommeroase med aktiviteter og sommerhygge for store og små. Henover sommeren vil Langelinie, som tidligere beskrevet her på SpotHorsens, tilbyde nye og spændende aktivitetsmuligheder for både børn, unge og voksne.

Oplev bl.a. de søde og nybyggede troldeunger, hvor du kan træne balancen på den opsatte Slackline. Tag familien eller vennerne med til et spil beachvolley, beachhandball eller petanque, nyd det smukke fjordkig fra den lille blå udsigtsbro, slap af i solstolene, nyd de nye læskærme ved badebroen eller prøv de sjove vandlegemuligheder i strandkanten og meget mere.

Åbning af borgmesteren og troldedåb

Lørdag den 10. juni, kl. 10.00-15.00 fejres de nye aktiviteter med bl.a. musik, børneworkshops, udendørsyoga mm. Borgmester Peter Sørensen kommer også forbi og åbner pladsen officielt kl. 10.30. Som en del af åbningen vil borgmesteren også navngive de to nybyggede troldeunger, og på sand royal maner vil troldeungernes navne først blive afsløret under ceremonien.

Læs også: Bystranden på Langelinie er på vej

troldeunger langelinie spothorsens
De nybyggede troldeunger sammen med gyngetrolden Troels.
Program for dagen

Kl. 10.00-15.00: Loungestemning ved DJ Jes
Kl. 10.30: Borgmester Peter Sørensen åbner pladsen
Kl. 11.00: Udendørsyoga ved Gadeyogastyrelsen
Kl. 11.00-15.00: Byggeworkshop for børn med Workshop Studio i den Mobile Arkitekturcontainer
kl. 12.00: Hula hop show & workshop ved Miss Mia
kl. 13.30: Hula hop show & workshop ved Miss Mia

Hele dagen vil der være aktiviteter og fri leg for store og små på Langelinie, fx vandleg i strandkanten, fri leg på petanque- og beachvolleybanen og meget mere. Man kan også bare nyde udsigten fra tagterrassen på toppen af en container.

Programmet er med forbehold for ændringer.

Det er Horsens Kommune i form af MÆRK Byen-indsatsen, der står bag de nye aktivitetsmuligheder på Langelinie, og en lang række kreative aktører fra både Horsens og resten af landet har været til at skabe de nye rammer på stedet. Du kan følge med i alle sommerens aktiviteter på MÆRK Byens facebookside.

life-boats spothorsens
Life-Boats, eller kvindebådene som de også kaldes, holder "åben-båd" lørdag fra 10.00-16.00.
Masser af aktivitet på havnen

Lørdag d. 10. juni er også Havnens Dag i hele Danmark, og der vil være masser af aktiviteter på Lystbådhavnen fra kl. 10.00-16.00. Du kan komme med på havnerundfart eller få en tur i en sejlbåd eller motorbåd. Hvis du hellere vil holde fast grund under fødderne er der også mulighed for at afprøve evnerne med en fiskestang eller hvad med krabbefiskeri? Der er også mulighed for at børnene kan sejle i gummibåd under trygge forhold, ligesom man kan forsøge sig med optimistjollesejlads, windsurfing eller havkajak.

De tre 12 meter lange Life-Boats holder også “åben-båd” hele dagen, hvor der er mulighed for at opleve dem på helt nært hold.

Læs også: Oplev kulturhovedstadens kvindebåde på havnen