Oplev Horsens' glemte kunstskatte med et nyt kunstprojekt og en skulpturguide, der kan inspirere til spændende gåture i efterårssolen.

Horsens byder på mange kunstværker, der kan opleves kvit og frit på en gåtur rundt i byen. Med en nye guide med titlen ”Skulpturer og streetart i Horsens” kan du nu nemt få et overblik over al byens kunst og blive inspireret til at gå på opdagelse. Skulpturguiden præsenterer, gennem både tekst og fotos, kunstværker fra Horsens by og den nærmeste omegn. Alle værkerne i guiden er placeret udendørs og er offentligt tilgængelige. Guiden kan findes online på Horsens Kunstmuseums hjemmeside eller du kan hente en gratis trykt udgave på Horsens Kunstmuseum.

Byens glemte kunstskatte

I forlængelse af arbejdet med skulpturguiden har Kultur og Eventafdelingen i Horsens Kommune og Horsens Kunstmuseum også taget initiativ til projektet ”Byens glemte kunstskatte”. I forbindelse med projektet præsenteres en række både velkendte og mere skjulte skulpturer i Horsens på en ny måde gennem lys, lyd, performance. Du kan også opleve en række nye midlertidige værker, der opsat på eller ved siden af de etablerede skulpturer, giver en ny oplevelse og sætter skulpturerne i et nyt lys. Det er Komediehuset og Billedskolen i Horsens og kunstnerne Jacob O. Henry, Lærke Lauta og Julie Stavad, der har skabt de nye midlertidige værker. De vil hver især bruge forskellige kunstneriske virkemidler og greb til at give nye oplevelser af både velkendte og mere skjulte og glemte skulpturer i byen.

Skulpturguide spothorsens
Lærke Lauta står for at aktivere skulpturen Artemis rider foraaret ind af Johannes C. Bjerg. I den græske mytologi er Artemis jagtens, skovens og dyrenes gudinde, og Lærke Lauta vil iføre Artemis et kostume, som ændrer gudindens fremtoning og beskuerens opfattelse af hende.
skulpturguide spothorsens
Det er kunstner Julie Stavad, der har fået til opgave at forholde sig til Gerhard Hennings skulptur Siddende Pige. Julies bidrag vil være en række mindre keramiske figurer placeret i græsset omkring skulpturen.
Kom med til åbningen eller gå med på en gratis byvandring

”Byens glemte kunstskatte” kan opleves fra lørdag d. 30. september. Projektet markeres med en åbning kl. 10.00 på Andreas Steenbergs Plads ved skulpturen Triton, hvor alle er velkomne. De tre kunstnere vil være til stede og fortælle om deres værker, og du vil også kunne få et gratis eksemplar af guiden ”Skulptur og streetart i Horsens” til åbningen.

I løbet af oktober er der planlagt flere byvandringer med museumsinspektør Julie Horne Møller og kunstfaglig medarbejder Maja Barsøe fra Horsens Kunstmuseum som guider. De vil i løbet af turen fortælle om skulpturerne, deres historier og kunstnerne bag dem.
Omdrejningspunktet for byvandringerne vil være skulpturernes forhold til omgivelserne: Hvilken betydning har det for eksempel, om en skulptur er udstillet i en grøn park som Siddende Pige af Gerhard Henning, eller på en gågade blandt butikker som for eksempel Christian Lemmerz’ Madonna (Darfur)? Byvandringerne vil lægge op til refleksion og diskussion omkring, hvordan vi oplever og forholder os til skulpturerne i det offentlige rum, vi færdes i til daglig.

Byvandringerne er gratis og du kan gå med:
– Torsdag d. 5. oktober kl. 17.00 til ca. 18.15. Startsted: på Andreas Stensbergs Plads ved skulpturen ‘Triton’.
– Torsdag d. 12. oktober kl. 17.00 til ca. 18.15. Startsted: ved Menneskemuren i Lunden foran Horsens Kunstmuseum.
– Torsdag d. 19. oktober kl. 10.00 til ca. 11.00 Startsted: ved Beringsøen på torvet. OBS: Byvandringen er for hele familien.

Husk påklædning efter vejrforholdene.

Fakta

Det er Horsens Kommunes Kultur og Eventafdeling, der sammen med Horsens Kunstmuseum har udgivet skulpturguiden og iværksat kunstprojektet. Projektet er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd.