Onsdag den 14. juni går 700 skolebørn fra Horsens på friluftsscenen i Lunden. De fejrer musikken ved den traditionsrige Musik Til Alle koncert.

Praktisk info

Hvornår: 14. juni kl. 9.45
Hvor: Friluftsscenen i Lunden
Billetter: Gratis adgang

I fællesskab vil børnene synge, grine og hygge sig til, hvad der bliver en skøn koncert under kyndig ledelse af lærere fra Horsens Musikskole samt lærere fra de involverede skoler. De 700 deltagende børn går i 0.-5. klasse på Langmarkskolen og Horsens Byskoles tre afdelinger. De vil til koncerten optræde både med og for hinanden og for det fremmødte publikum.

Alle er velkomne ved koncerten, og skoler, daginstitutioner, dagplejere og borgere i Horsens inviteres til at smøre en madpakke og lave en skovtur denne formiddag i Lunden.

Koncerten begynder kl. 9.45 og forventes at vare en lille time. Der er gratis adgang.

musik til alle lunden spothorsens
Endnu et skoleår fyldt med musik

Musik Til Alle er en tradition, der rækker tilbage til 2001, og det er titlen på samarbejdet mellem Horsens Musikskole og folkeskoler i Horsens. Sommerkoncerten er deres fælles fejring af afslutningen på endnu et skoleår fyldt med musik. Forud for koncerten ligger et år med tæt samarbejde mellem Musikskolen og folkeskolerne for at inddrage børnene i musikkens forunderlige univers. Bl.a. udarbejder musikskolens lærere undervisningsmateriale, der skal forberede eleverne til den store koncert i Lunden og som også danner grundlag for nogle forløb i musiktimerne på skolerne. Alle børn fra 0. til 5. årgang på tværs af skoler og afdelinger, har desuden øvet på en særlig sang per årgang, som fremføres ved koncerten i Lunden.

 

For eleverne på skolerne, er det en super måde at fejre musikken og fællesskabet på.
En god tradition

Det er 15. gang koncerten afholdes, og det lange og tætte samarbejde på tværs af skole- og kulturverdenen er særligt for Horsens. Afdelingsleder på Horsens Musikskole, Knud Mortensen lægger vægt på, at gode traditioner er en vigtig ting at holde fast i, og han udtaler, at koncerten er en god tradition som elever, lærere, børnehaver og alle andre involverede glæder sig til hvert år:

– For eleverne på skolerne, er det en super måde at fejre musikken og fællesskabet på. Det er også en fin anledning til at arbejde med, hvordan man er et godt publikum. Eleverne oplever dermed også en tilsvarende opbakning fra publikum, når de pludselig selv befinder sig på den store scene foran en masse mennesker.

Ved arrangementet vil borgmester Peter Sørensen byde velkommen. Derefter tager børnene over, og der er for alvor lagt op til en festlig formiddag med masser af musik på tværs af skoler og klasser.