25 shows, 10.000 glade gæster, fire morsomme skuespillere og 30 ansatte i fuld fart. Det er opskriften på årets Pejseshow på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Årets show har titlen ”Pejsen går i luften”, og de mange gæster fra hele landet kan se frem til en unik blanding af show, revy, standup og ikke mindst musik fra premieren 1. september.

-I Pejseshow blander vi genrerne mere end i den traditionelle revy. Vi har alle en enorm respekt for den danske revytradition, men vi bruger flere andre elementer, forklarer Mikkel Schrøder, der både er medvirkende på scenen samt producent.

Sammen med Christine Astrid, Rikke Buch Bendtsen og Søren Jydholm Jørgensen udgør han den travle kvartet, som i løbet af aftenen fører publikum fra det ene grin til det næste.

-Vi har en ”Året der gik” i begyndelsen af showet – hvor vi kort kommer ind på mange ting, lige fra SKAT til Thyra Frank og Prins Henrik – men ellers spænder vi vidt. Lige fra en opskrift på at score til en støtteplade for det trængte PostNord, siger Mikkel Schrøder, der i år optræder i Brædstrup for 10. gang i træk.

-Tilgangen her er lidt anderledes, og det er spændende at skabe noget nyt med respekt for det gamle. Og sagt i al beskedenhed har vi fundet en opskrift, folk synes om, for publikumstallet er stigende – så noget må vi jo gøre rigtigt, siger skuespilleren og producenten, der ser frem til 25 seje og sjove shows foran et feststemt publikum.

I Pejseshow blander vi genrerne mere end i den traditionelle revy.
En tradition for mange

Også daglig leder af Hotel Pejsegården, Jytte Nygaard, glæder sig til den nye sæson med Pejseshow, hvor det bliver til 25 forestillinger hver fredag og lørdag frem til 18. november.

-Vi har hvert år gæster fra hele landet, som nyder at kunne spise, blive underholdt, danse og sove på samme sted. De skal ikke flytte sig efter det, når først de er her, og det er en væsentlig del af forklaringen på vores succes, siger hun.

I runde tal trækker de 25 shows 10.000 gæster til Brædstrup – en stor del af dem med overnatning og morgenmad føjet til. Men også mange lokale finder vej til Brædstrup i efterårsmånederne for at have en hyggelig og munter aften.

-Vores fornemste opgave – ud over at levere et godt show – er at sørge for, at tingene fungerer; lige fra buffeten til dansemusikken og den roterende bar. Vi er typisk ca. 30 ansatte i fuld sving på en showaften – og alle ved præcis, hvilken opgave de har, siger Jytte Nygaard.

Pejseshow har eksisteret siden 2008, og forinden var ØM Revyen et trækplaster i 25 år. Kort sagt har Hotel Pejsegården opbygget en tradition for at kombinere mad, underholdning og dans til den lyse morgen.