Den 24.-25. august er der igen Europæisk Middelalder Festival på FÆNGSLET i Horsens. Programmet er nu klar og pakket med både nye og velkendte oplevelser.

Praktisk information

Hvad: Europæisk Middelalder Festival
Hvor: FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens
Hvornår: 24.-25. august. Fredag er festivalen åben fra 16.00-23.00. Lørdag er festivalen åben fra 10.00-23.00.
Billetter: Der er gratis entré til hele festivalen.

Læs årets program på www.middelalderfestival.dk/program

Årets program har fået undertitlen Porten til Middelalderen. Den undertitel vil publikum både kunne opleve i festivalens nye indgangspartier, men også i et ekstra fokus på den historiske korrekthed i alle festivalens aktiviteter og den totale oplevelse af at rejse tilbage til middelalderen.

Middelalder til de små

På årets festival vil der være masser af aktiviteter, sjov og leg i børneområdet på festivalpladsen. I år er der dog lagt et endnu større fokus på inddragende oplevelser for børnene, hvor de selv kan deltage aktivt fx i både kreative- og bevægelsesworkshops. Et af de nye indslag er bl.a. Hr. Olufs telt, hvor der hen over weekenden, vil være danseforestilling, historiefortælling, kreative workshops og musik. Ungerne kan også få en ridetur, klappe de søde dyr ved Børnebondegården eller måske opleve en kanin blive slagtet på tæt hold.

europæisk middelalderfestival spothorsens
Mester Peder underholder i Børneområdet. Foto: Hanne Nielsen.
Kampturnering og riddershow

I Ridderarenaen vil der hele dagen både fredag og lørdag være kampe i den hårdtslående kampturnering Tournament of the White Horse. 11 af verdens bedst hold indenfor sportsgrenen HMB (Historical Medieval Battle) besøger Horsens for at deltage i turneringen. I hold på fem vil de kæmpe mod hinanden iført middelalderlige rustninger og våben indtil en vinder af turneringen er fundet. Her er ikke noget show, men rigtig kamp, der kræver mandsmod.

Kæmperne i kampturneringen får en pause, når det er tid til show og storslået ridderturnering i arenaen. I år er det den svenske riddergruppe Torneamentum, der på deres modige heste vil kæmpe med sværd og lanser. De er klar til at give et fantastisk show, når der er ridderturnering i Borggården fredag kl. 17.30 og 20.00 og lørdag kl. 12.30 og 20.00.

Musik og gøgl

Traditionen tro er er der masser af musik og gøgl på festivalens program. I år er der et ekstra fokus på de spontane oplevelser og publikum vil forhåbentligt i højere grad opleve tilfældigt at støde på sjove oplevelser og underholdning. Rundt omkring på festivalens scener kan publikum dog også møde musikalske gengangere som Virelai, Ramashang, Instrumentmagerens Kone eller gøglerne Mester Peder og Ildknægten. Der er dog også friske navne på programmet, bl.a den danske musikgruppe Pøbel og hollandske Datura.

Europæisk Middelalder Festival spothorsens
Igen i år omdannes FÆNGSLETs gamle gymnastiksal til en stemningsfyldt middelalderkirke. Foto: Hanne Nielsen.
Kirken og Klosterhaven

FÆNGSLETs gamle gymnastiksal bliver igen i år forvandlet til en fantastisk middelalderkirke, hvor publikum kan opleve koncerter og munkesang eller blot et øjebliks ro fra den larmende festivalplads. Som noget nyt har kirken fået selskab af en Klosterhave. Klosterhaven er fyldt med middelalderlige planter, blomster og urter og her kan man bl.a. møde munke fra Johannniteordenen, der kan fortælle om middelalderens lægekundskab og munkeordenens optagelsesritualer. Man kan også møde skrivernonnen Lise Kirketerp og selv prøve at skrive middelalderskrift.

På festivalen vil publikum også kunne opleve et stort teateroptrin, bueskyttere, middelalderbrydning, korsfarer og middelalderlige spil, lege og alt muligt andet. I Horsens skal middelalderen opleves med alle sanser. Den skal ses, smages, lugtes og mærkes.

Europæisk Middelalder Festival foregår d. 24. – 25. august 2018.

Læs mere om festivalens program på www.middelalderfestival.dk/program