Tre kulturinstitutioner og omkring 40 unge skuespils- og musiktalenter skaber hen over sommeren deres egen teaterforestilling.

Praktisk info

Teaterforestillingen fremføres to gange lørdag d. 5. august kl. 11.00 og kl. 15.00 på Horsens Ny Teaters store scene.

Arrangører: Komediehuset, Horsens Ny Teater og KulisseLageret

Billetpris: 40 kr – forudbestilling kan ske via Kulisselagerets hjemmeside her.

Familieforestilling fra 8 år og op.

Støttet af: Insero Horsens, Familien Hede Nielsens Fond og Horsens Kommune

Moralen om ”at tage fra de rige og give til de fattige” kommer fra fortællingen om Robin Hood. Denne sommer omskrives denne morale først og fremmest til en ny teaterforestilling, men det er også et projekt, hvor de etablerede kræfter i Horsens’ kulturliv giver rum til, at de nye talenter kan få lov at vokse frem.

Projektet, der kører for 9. gang i år, hedder Sommerproduktionen, og det er et samarbejde mellem Komediehuset, Horsens Ny Teater og Musikstedet KulisseLageret. Sommerproduktionen har vist sig at være særdeles givende for at drive unge talenter frem – ikke kun fra Horsens, men fra hele landet. Missionen er at give en eftertrykkelig aha-oplevelse til den næste generation af skuespillere og musikere ved at stille professionelle rammer og professionel instruktion til rådighed samtidig med at involvere de unge i selve den skabende proces.

sommerproduktion robin hood spothorsens
Billede fra sidste års opsætning af Aladdin.
Erfarne ledende kræfter

Den overordnede instruktør er Thomas Nielsen fra Komediehuset. I dette års opsætning planlægger han at benytte et par nye teatertekniske greb, inspireret af den kinesiske No Teater-tradition, samt ”sort teater”, som man bl.a. kender fra tjekkiske Laterna Magica.

Den musikalske side varetages af ”kapelmester” Lennart Bahnsen, som oprindeligt selv var deltager i projektet. I dag er han med i flere anerkendte musiksammenhænge; heriblandt bandet Lowrider Betty og solisten Gwænno.

sommerproduktionen robin hood spothorsens
Billede fra sidste års opsætning af Aladdin.

Årets forestilling baseres på Robin Hood. Over seks dage bygges fortællingen op, mens der komponeres helt ny musik af de unge medvirkende. Den syvende dag fremføres forestillingen på Horsens Ny Teaters Store scene kl. 11.00 og kl. 15.00 Billetterne er allerede sat til salg til 40 kr., og kan bestilles via Kulisselageret her.

Denne lave billetpris kan kun lade sig gøre med støtte fra Familien Hede Nielsens Fond, Insero Horsens og Horsens Kommune, foruden institutionernes egne bidrag.