Horsens Teaterfestival, der i år foregår d. 20.-22. september, venter lige om hjørnet og nu er det tid til at sikre sig nogle af de mange gratis billetter.

Mandag d. 19. august åbnes der for billetbestilling til Horsens Teaterfestival. Igen i år kan publikum opleve nogle af landets bedste forestillinger for børn og unge hen over de tre dage festivalen varer. Når man bladrer festivalens program igennem finder man et meget varieret udvalg af teateroplevelser, der spænder over alt fra danseteater til dukkeforestillinger. I alt spiller 36 forestillinger 101 gange i løbet af de tre festivaldage og der bliver udleveret omkring 3.500 gratis billetter.

Under hver forestilling af "Mimbo Jimbo laver kunst" skabes der live et stort maleri. Foto: Malle Madsen.
Forestillinger for de mindste

I år er der også teateroplevelser for de allermindste. Dansekompagniet MYKA inviterer med forestillingen ”Natten” de 4-18 mdr. gamle og deres forældre ind i et magisk nat-univers med dansende månelys og glitrende stjerner. ”Natten” er både en danseforestilling og installation i et, der vækker alle sanser med duft, dans, lys og musik. For de 2-5 årige er der bl.a. musikalsk dukkemagi, når Teatret Lampe fortolker den velkendte historie om Den Grimme Ælling. Teaterværkstedet Madam Bach, der har stor succes i hele verden, kommer til Horsens med deres forestilling GRO. Gro er en visuel og interaktiv teateroplevelse om altings foranderlighed, også for de 2-5 årige.

Forestillinger for de mellemste

For de mellemste børn er der også et stort udvalg af forestillinger. De 4-9 årige kan bl.a. opleve forestillingen ”Mimbo Jimbo laver kunst”, der sidste år havde premiere på Statens Museum for Kunst. Performanceteatret LIMINAL skaber under hver forestilling et stort maleri og alle strategier tages i brug. De 4 til 12 årige må heller ikke gå glip af forestillingen

”50 farlige ting (alle børn bør prøve)”. Forestillingen, der er lavet af Live Art Danmark, undersøger på underholdende vis alt det, voksne normalt advarer deres børn imod. Her skal publikum ikke forvente en traditionel forestilling.

I Black Box Theater Company's forestilling "NO SEX - en verden af køn" udfordres normer om køn og seksualitet. Foto: Jonas Søgaard
Forestillinger for de ældste

Horsens Teaterfestival byder også på forestillinger for de ældste børn og unge. I år har et Ungedramaturgiat, inkl. to lokale unge fra Komediehuset, udvalgt to af festivalens forestillinger for unge. I Black Box Dance Companys forestilling ”NO SEX – en verden af køn” tages publikum med på en rejse, der udfordrer de mange idéer og normer om køn og seksualitet. I forestillingen ”#FREMTIDEN” af Teater O tages publikum med på en hæsblæsende tur i tidsmaskinen. Her tages spørgsmål om fremtiden op – hvad er fremtiden for en størrelse, og hvad mon den bringer med sig? Er der en fremtid eller er det bare noget vi forestiller os?

Oplev premierer og klassikere

På festivalen er der både mulighed for at opleve nye forestillinger og nye bud på klassiske fortællinger. Teater ZeBU besøger bl.a. festivalen med deres spritnye forestilling ”Mand til mand”, der kan opleves for første gang under festivalen i Horsens. Teater Refleksion og Andy Manley inviterer til Shakespeare i børnehøjde med festivalpremiere på deres bud på klassikeren ”Romeo og Julie”. Med action, slapstick, humor og dødsens alvor fortælles historien om Romeo og Julie.

Mandag d. 19. august kl. 10.00 åbner billetbestillingen til de mange gratis billetter på festivalens hjemmeside.

www.horsensteaterfestival.dk kan du gå på opdagelse og læse mere om alle 36 forestillinger og programmer kan hentes på Horsens Bibliotek og rådhus.