Solen skinner, det er sommer i Danmark, men hvad skal sommerferien bruges på? Et godt bud kunne være en tur til vores lokale perle, Endelave.

På Endelave skruer de alvorligt op for aktiviteterne her i sommerferien. Den lille ø i Kattegats har samlet alle kræfter og tilbyder i sommerugerne en lang række gratis aktiviteter. Med fodboldskole og sejlads – over yoga, meditation og crossfit i det fri – til løbeture og ”kaninoen” er der noget for alle aldre og for enhver interesse. Projektet går under navnet AKTIV Ø. Alle aktiviteter er gratis, og man møder bare op.

De seneste syv år har Endelave Idrætsforening tilbudt forskellige aktiviteter i højsæsonen – for alle, der havde lyst til at deltage. I år har de dog skruet op for volumen satser og satset på noget større.

aktiv ø endelave spothorsens
Der er højt til himlen og smuk udsigt, når de dyrker fitness på Endelave.
Frivillige leverer varen

Alle aktiviteter er leveret af frivillige og Endelave Idrætsforening er overvældet over, hvad der er blevet fanget ind af gode aktiviteter, så sommerprogrammet er nu tætpakket fra begyndelsen af uge 28 til hen i uge 31.

– Vi ville gerne have endnu flere ting på programmet og kastede derfor snøren ud blandt både fast- og fritidsøboere og øens andre gæster, som har et eller andet at bidrage med, fortæller Kim Vind, formand for Endelave Idrætsforening. – Vi har haft syv supergode aktive år på øen, men i år glæder vi os ekstra meget til at vise, hvad vi sammen kan tilbyde på Endelave, slutter Kim, som tæller ned til mandag den 9. juli, hvor aktiviteterne skydes i gang…

Alle, der står for en aktivitet, er frivillige, mens indkøb til remedier som redningsveste, træningsmåtter og bolde er gjort mulig bl.a. ved hjælp af støtte fra Insero Horsens og Spar Nord Fonden.

Se program for aktiviteter alle fire uger på www.endlaveif.dk

endelave aktiv ø spothorsens
Der er også mulighed for at prøve kræfter med både sejlads og surfing hen over sommeren.
Musik på Endelave

Når musklerne er blevet godt trætte af alle de fysiske aktiviteter kan I meget passende tage til et af de mange musikarrangementer, som er programsat hen over sommeren. Det er musikforeningen Sommer på Endelave, der står bag koncerterne, som foregår i Skippergården.

Tirsdag den 3. juli kl. 21.00
Fede toner fra 50’erne frem til år 2000. Kendte hits i alle genrer – fra jazzrytmer til popmusik.
Jonathan på keyboard, Mikkel på guitar, Mette på vokal.
Oplev også koncerten med Jonathan bag orglet i Endelave Kirke kl. 19.30 – og fortsæt derefter til Skippergården.

Tirsdag den 24. juli kl. 21.00
“Sonni og gårdmusikanterne”
Sonni og Jacob får os i gårdsanger-stemning, når de akkompagnerer deres sang med harmonika, guitar og savblad.
Oplev også de to byde på sang, musik og fortælling om de gamle gårdmusikanter i Endelave Kirke kl. 19.30 – og fortsæt derefter til Skippergården.

Lørdag, d. 28. juli kl. 15.00
Opera highlights i Skippergården
guidOpera fremfører kendte highlights fra 10 års forestillinger i truppen.
Friluftsforestilling i Lenes Gård.
Forsalg billetter, kr. 350,- Lene, tlf.: 5155 6608

Onsdag d. 1. august kl. 20.00

Jam session i Skippergården
Oplev en legendarisk event, hvor det halve Norden spiller sammen i Lenes Lade.
Tag dit instrument med eller mød op og oplev en stemning, der får loftet til at lette.
Fri entré

Lørdag, d. 4. august kl. 21.00
Kristian Klarvand fra Vejle (KKV)
Traditionen tro indtager de fire velspillende herrer scenen og fyrer den af med et repertoire af gamle hits fra Creedence Clearwater.
Entré, kr. 100,-

Følg med i nyheder i Facebookgruppen: Sommer på Endelave – Skippergården 

Jazz og krimier i august

D. 3.-4. august kan du også komme til Jazz på Endelave. Fredag d. 3. august spiller Flying Jazzman Quintet og lørdag d. 4. august spiller Jesper Riis & Friends. Der vil være aktiviteter for store og små i løbet af dagen, bl.a mulighed for at se Endelave fra oven med en helikopter-rundtur.

Følg med i flere nyheder på arrangementets facebook-event.

D. 11. august er der Krimisommer på Endelave Kro, hvor du fra 13.30-15.30 kan møde forfatterne Jens Henrik Jensen og Claus Hagstrøm.

Læs mere på www.oenendelave.dk.

Hvordan kommer vi til Endelave?

Endelave-færgen sejler dagligt mellem Snaptun Færgehavn og Endelave. Turen tager ca. 60 min og der er gode chancer for både at spotte sæler og marsvin undervejs.

I kan booke billet til færgen på www.mf-endelave.dk