Teaterleg, cirkusskole, udendørsyoga og strandpark-hygge er blot nogle af de oplevelser, som Langelinie i Horsens byder på i løbet af sommeren.

Sommerferie er lige om hjørnet, og det samme er en stribe sommeraktiviteter for store og små på det grønne græsareal ved Langelinie. I løbet af sommeren byder Langelinie nemlig på en række skønne oplevelser for byens borgere og besøgende i Horsens – alt sammen skabt af lokale kreative aktører, kulturinstitutioner og byens foreningsliv.

Cirkus-artisteri og teater-parade

Det samlede sommerprogram for Langelinie byder på lidt for enhver smag, og er man til cirkus-artisteri og teaterleg, så skal man holde øje med kalenderen i starten af juli og august.

Den 7. og 8. juli åbner Komediehuset nemlig op for Paradefabrikken, hvor børn og unge med kostumer og sminke skaber sjove og skæve figurer i samarbejde med teaterinstruktørerne Fie og Linda. Det hele kulminerer i farverige parader rundt på Langelinie, hvor figurerne for alvor kommer til live.

Langelinie mærk byen spothorsens
Til åbningen af Langelinie i juni var der leg med hulahop-ringe. Foto: Hanne Nielsen

Hvis maven derimod gemmer på en vaskeægte cirkusartist, så er Cirkus Småt måske lige sagen. I starten af august inviterer børnekulturforeningen Mirakleriet børn i alderen 5-11 år indenfor til en vaskeægte cirkusskole, hvor man kan prøve kræfter med alt godt fra cirkusverdenen. Hver dag er deltagerne med til at planlægge og fremvise en cirkusforestilling, som vises i et rigtigt cirkustelt på Langelinie – naturligvis med farvestrålende kostumer og teatersminke.

Udendørsyoga for hele familien

Er humøret mere til yogaleg og udfordring af balanceevne og motorik, så byder Langelinie også på en hel stribe yoga-arrangementer under åben himmel og med udsigt til fjorden.

Hver tirsdag og torsdag henover sommeren inviterer Gade Yoga Styrelsen til gratis udendørsyoga på Langelinie. Om tirsdagen er temaet ”yoga for alle” med grundlæggende øvelser, balance og styrkende stillinger, mens torsdagen står i familieyogaens tegn med yoga-leg i roligt tempo, så de mindste også kan være med.

Langelinie mærk byen spothorsens
Når Langelinie byder på yoga kan alle være med. Foto: Hanne Nielsen
Picnichygge og fri leg for store og små

Udover de planlagte aktiviteter, er der også rig mulighed for afslapning og sommerhygge på Langelinie – uanset om sommeren skal nydes fra en strandsofa i strandkanten, en hængekøje under trækronerne eller på et picnictæppe i græsset.

Hele sommeren kan store og små samtidig fordrive ferietiden ved de forskellige aktivitetszoner i området, bl.a. vandleg i vandkanten, slackline-balancekunst ved troldeungerne Julian og Laura, beachvolley- og petanquebanen og meget mere.

Læs mere

Læs mere om de enkelte aktiviteter og find det samlede sommerprogram på MÆRK Byens facebookside.

Indsatsen på Langelinie er udviklet af MÆRK Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, og bliver til i et samarbejde mellem Teknik og Miljø samt Kultur og Events.