Efterårsferien i Horsens byder på mange muligheder. Vi har taget et lille dyk ned i nogle af de muligheder der er for bl.a. uhygge, teater og museumsbesøg.

Er I til uhygge og halloween-stemning?

Efteråret er over os. Dagene bliver kortere og mørket trænger sig på. På FÆNGSLET i Horsens omfavner de både mørket og uhyggen i efterårsferien med oplevelser for store og små.

Fra den 13.-22. oktober kan du O-løbe for livet, når FÆNGSLET inviterer byens familier til at hjælpe med at løse mysteriet om, hvorfor en stor flok flagermus har slået sig ned på FÆNGSLET. Er det selveste Dracula, der er flyttet ind? I FÆNGSLETS reception kan du hente et gratis kort, der vil sende hele familien ud på et sjovt o-løb med Halloween tema. Kortet kan afhentes i hele Fængselsmuseets åbningstid.

Den 14.-15. oktober fra kl. 11.00-15.00 kan I også deltage i FÆNGSLETs store græskarhoved-konkurrence. Hvis du kan skære græskarret med den bedste grimasse har du chancen for at vinde en præmiekurv til en værdi af 1.000 kr. Det koster 25 kr. for et græskar og lån af kniv.

Det gamle statsfængsel er lidt uhyggeligt i sig selv. De gamle celler og tykke mure kan nemt få nakkehårene til at rejse sig. Torsdag d. 19. oktober tilsætter Dystopia Entertainment en stor portion gru og rædsel oveni, når Arresten bliver omdannet til et Haunted House. FRYGT FÆNGSLET, som arrangementet hedder, er desværre allerede udsolgt. Læs hele FÆNGSLETS efterårsferie-program her. 

Er I til teateroplevelser?

Efterårsferie i Horsens byder også på andet og mere end uhygge. Horsens Ny Teater inviterer dem 19. oktober til en sjov familiekoncert med trioen Dissing og Las. Koncerten er en fortolkning af Jakob Martin Strids skønne bestseller-børnebog ’Min mormors gebis’. Den 21. oktober kan du opleve teater for de 3-8 årige med forestillingen ’Mis med de blå øjne’. Læs mere om både koncert og teaterforestilling og køb billetter på www.horsensnyteater.dk

Har I lyst til selv at være aktive i teatersalen skal I kigge forbi Komediehuset på Kulturstationen. I løbet af ugen kan de 6-9 årige blive en del af forestillingen ’Den gyldne by’. De 10-100 årige kan prøve kræfter med Tivoli Teater, og hvis du er mellem 14 og 100 år gammel kan du tilmelde dig en masterclass om masker og fysisk teater og træne dine evner som skuespiller. Du kan få nye kompetencer med hjem fra masterclassen lige meget om du er nybegynder eller erfaren skuespiller. Læs meget mere om Komediehusets efterårsprogram og tilmeld dig aktiviteter her.

Er I til Museumsbesøg?

Horsens’ museer bugner af spændende efterårsaktiviteter, der kan underholde både store og små.

På Danmarks Industri Museum kan du lade smartphonen blive hjemme og opleve museets efterårsfokus ’GO ANALOG’. Bl.a. kan I blive klogere på tekniske og elektroniske dimser fra da mor, far eller bedstefar var ung i museets analoge leksikon. Leksikonet består af 25-50 hverdagsting som er blevet sat frem, så de kan ses, røres og opleves. Du kan afprøve, hvordan en elektrisk skrivemaskine virker, og hvordan er det nu man sætter et kassettebånd i en båndoptager? I alle hverdagene i efterårsferien er museets forskellige udstillinger bemandede, så I kan blive klogere og høre masser af gode historier. Læs hele programmet her.

På Kunstmuseet kan familien hele ferien deltage i en skattejagt rundt i museets aktuelle udstillinger og være med i konkurrencen om en skattekiste fyldt med guldmønter. Tirsdag d. 17. oktober kl. 13.00 er der Kunst og Kakao, hvor formidlingsmedarbejder Iben Kjær fortæller om alle de forunderlige figurer, som man kan møde i udstillingen ’Tan Ping og Bjørn Nørgaard’. Torsdag d. 19. oktober kl. 10.00 kan man gå med på en byvandring rundt i Horsens midtby. Turen er for hele familien og undervejs skal nogle af byens glemte kunstskatte og skulpturer opleves.

Oppe på Fængselsmuseet kan I deltage i spændende rundvisninger, der fokuserer på fangeflugter. I kan høre meget mere om flugtkongen Carl August Lorentzen, der flygtede ud af fængslet gennem en tunnel. Men rundvisningerne handler også om en meget større flugt gennem en hjemmegravet tunnel, hvor 76 officerer flygtede fra en tysk krigsfangelejr i 1944. Blev Lorentzen måske inspireret til sin egen flugt af tyskernes? I FÆNGSLETS gymnastiksal kan man også opleve særudstillingen ’Rethink Bricks: Horsens Fortæller’. Udstillingen undersøger horsensianernes minder og fortællinger om livet i lyset og i skyggen af det gamle fængsel. Selvom FÆNGSLET i dag er en levende kulturinstitution rummer de gamle mursten også personlige fortællinger om både sorg, glæde og hverdagens virkelighed. Læs mere om FÆNGSLETS efterårsprogram her. 

I kan også finde en stor guide over aktiviteter i Horsens i efterårsferien på visithorsens.dk