Ungdomsskolen i Horsens har et danseakademi, der ikke bare lærer unge horsensianere at danse. De står også bag Skandinavian Break Championships.

Ungdomsskolen i Horsens er en stor og vidtfavnende størrelse. De tilbyder unge i hele kommunen fællesskab i ungdomsklubber samt på kurser, ture og undervisning indenfor alt lige fra yoga til outdoor, computerspil og musik. Et af de populære tilbud er Ungdomsskolens Danseakademi, der for tiden er særlig aktuelle med deres store Skandinavian Break Championships, som afvikles på Horsens Ny Teater lørdag den 3. marts.

Mere end bare dans

Danseakademiet har efterhånden mange år på bagen, og ifølge teamleder af UngHorsens Events, Jacob Molboe er det en voksende succes.

– Det bliver ved med at være interessant at danse, og der bliver ved med at komme unge nye til. Danseakademiet udvikler sig hele tiden med nye hold og nye stilarter.

Jacob Molboe beskriver Danseakademiet som en stor familie, hvor eleverne oplever sammenhold og møder nye venner samtidigt med, at de udvikler deres danseevner. Danseakademiet handler da heller ikke kun om selve undervisningen. Sammen tager elever og undervisere ud og for selv at lave shows eller opleve andre.

Danseakademiet har knap 40 elever spredt ud på fire ugentlige dansehold og én dag, hvor eleverne selv kan træne i lokalerne. Ifølge Jacob er et godt socialt miljø det vigtigste på Danseakademiet. Men selvom det ikke handler om at være den bedste, er der stadigvæk mulighed for at være ambitiøs med sin dans. Netop det gode sociale miljø er noget 19-årige Kien Le har mærket på egen krop. Han har været elev på Danseakademiet de sidste seks år. Han begyndte, fordi han gerne ville lære at danse, men har fået meget mere end dansetrin med hjem i rygsækken:

Jeg har udviklet mig mere, end jeg nogensinde havde troet til breakdans. Men jeg kan også mærke, at jeg er blevet mere åben overfor nye mennesker, og at jeg har udviklet mig socialt.

– Jeg har udviklet mig mere, end jeg nogensinde havde troet til breakdans. Men jeg kan også mærke, at jeg er blevet mere åben overfor nye mennesker, og at jeg har udviklet mig socialt.

Nikita Thomsen, der ligesom Kien Le går på gymnasiet til daglig, begyndte på Danseakademiet for tre år siden efter et show på hendes skole. Hun er blevet så glad for stedet, at hun nu går på alle akademiets ugentlige hold.

– Jeg har valgt at gå på Danseakademiet, fordi det ikke bare er et sted, man kommer og har en dansetime, men et sted hvor man skaber tætte venskaber. Her er plads til alle og plads til at man kan udvikle sig.

Nikata Thomsen (tv) og Kien Le kan begge ses på scenen til Scandinavian Break Championships lørdag d. 3. marts.
Arrangerer Scandinavian Break Championships

Det er Danseakademiet, der står bag det store årlige Skandinavian Break Championships på Horsens Ny Teater. ’Skan’ – som de kalder det i daglig tale på Danseakademiet – er en stor konkurrence. De bedste breakdansere fra Danmark, Sverige og Norge dyster mod fire internationale superstjerner og 8 wildcards, hvoraf der er flere lokale dansere, bl.a Kien Le. Nikita Thomsen skal også optræde på den store scene under ’Skan’, når hun skal give et stort show sammen med resten af Danseakademiets elever.

Scandinavian Break Championships foregår lørdag d. 3. marts kl. 19 og billetter kan købes til 75,- på Horsens Ny Teaters hjemmeside.

S C A N D I N A V I A NB R E A K C H A M P I O N S H I P 2 0 1 8 SATURDAY - 3 MARCH 2018 - HORSENS - DENMARK PUBLIKUMS BILLET -GET YOUR TICKET NOW ➡ https://horsensnyteater.dk/program/scandinavian-break-championship/ FACEBOOK EVENT ➡ https://www.facebook.com/events/394792760980519/SIGN UP ➡ http://scandinavianbreak.com/BATTLE%20REGISTRATION.htmlMUSIC BY: "High Seas and Childish Dreams" by Imagin8Soundcloud - Imagin8

Posted by Scandinavian Break Championship on Monday, 29 January 2018